≫ 

Siti "petardom" razbio zalutali Norič, Deni Ings makazicama pokazao kakav je majstor u pobedi Vile

Lids i Everton odigrali sjajan meč na "Eland Roudu", Kristal Palas i Brentford jedini stali na 0:0

  • 1
Deni Ings Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester sitija do kraja su ovog popodneva "probušili" mrežu Noriča. Videlo se da su Kanarinci u potpunosti "zalutali" na popularni Etihad, baš kao i na meču protiv Liverpula u prvom kolu su dokazali da im odbrana nije jača strana, što su Građani umeli da kazne - 5:0 (2:0).

Već u 7. minutu je Mančester siti načeo goste posle velike greške golmana Tima Krula, od kojeg se lopta odbila mrežu. Mogla je prednost biti duplirana samo devet minuta kasnije kada je Feranu Toresu gol poništen zbog ofsajda, ali je potom već u 22. minutu usledio bizaran gol Džeka Griliša kojeg je lopta samo pogodila u kaznenom prostoru i nekako ušla u mrežu.

U drugom poluvremenu samo je nastavljena kanonada Mančester sitija koji je do kraja želeo da upuca Kanarince. Prvo je u 64. minutu Laport povisio na 3:0, još jedan pogodak potom je postigao Rahim Sterling samo sedam minuta kasnije, da bi se na kraju i Rijad Marez upisao u listu strelaca, iako je ušao sa klupe samo devet minuta ranije u 84. minutu.

Može se reći da je "remek-delo" dana odradio Deni Ings, koji je sjajnim makazicama Aston Vili otvorio put ka prvoj pobedi u novoj sezoni protiv Njukasla. Vrsni strelac nije ni trenutka oklevao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, uhvatio je loptu na pravi način i smestio je u praznu mrežu - 2:0 (1:0).

Do kraja utakmice, u strelce se upisao i Anvar El-Gazi sa bele tačke nakon što je u 62. minutu rukom su svom kaznenom prostoru igrao Džamal Lasels. Sve se to dogodilo posle pregledanja VAR snimka, koji je potom odlučio da nema kaznenog udarca za Svrake samo 15 minuta kasnije.

Lids i Everton odigrali su možda i najinteresantniju utakmicu ovoga popodneva. Karamele su dva puta vodile na "Eland Roudu", ali je tim Marsela Bijelse dva puta uspeo da pronađe put nazad, tako da je na kraju uspeo da izrudari prvi bod ove sezone - 2:2 (1:1).

Nekako se i očekivala goleada na čuvenom stadionu Lids junajteda, uzimajući u obzir kakve su susrete odigrala dva rivala prošle sezone. Everton je bio taj koji je otvorio sudijsku beležnicu posle gola iz penala koji je postigao Kalvert-Luin nakon što je Daren Ingland pregledao VAR snimak i odlučio da je isti igrač oboren neregularno u kaznenom prostoru.

Everton - Lids Foto: Tanjug / AP

Međutim, Lids je izjednačio već do poluvremena posle odličnog pasa Patrika Bamforda za Mateuša Kliha. Malo iznenađujuće je Demaraj Grej na asistenciju Abdulajea Dukurea uspeo da povrati Evertonu prednost, da bi Rafinja sjajnim udarcem u 73. minutu doneo možda i pravednih 2:2.

U preostaloj utakmici dana, Kristal Palas i Brentford su podelili bodove na "Selhurst Parku" gde golova, pa ni nekih zanimljivih stvari nije bilo.

Video: Napeta situacija za Metalac: Ričard Odada na ivici da dobije crveni karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    22. avgust 2021 | 01:15

    Savetujem areni sport posto je kupila skoro sve lige da i kupe ovakvog komentatora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA