≫ 

Keln za dva minuta stigao Bajernovih 2:0, Gnabri majstorijom rešio spektakl u Minhenu

Šampion nekako stigao do premijerne pobede u Bundesligi

  • 0

Sjajan duel na zatvaranju drugog kola Bundeslige odigrali su Bajern i Keln, a aktuelni šampion Nemačke slavio je sa 3:2 zahvaljujući dvostrukom strelcu Seržu Gnabriju.

Ipak, treba istaći da su "Jarčevi" odigrali sjajan meč i uspeli za samo dva minuta sredinom drugog dela golovima Modesta i Marka Uta da stignu prednost Bavaraca od 2:0.

Bajern je otvorio meč u formaciji 3-4-3, dominirao, ali bez ozbiljnijih udaraca na gol solidnog Tima Horna. Čim je Julijan Nagelsman na poluvremenu uveo talentovanog Džamala Musijalu, igra Bavaraca u napadu je dobila ozbiljne obrise, a mladi reprezentativac Nemačke sjajno je asistirao Levandovskom za vođstvo u 50. minutu.

Desetak minuta kasnije Bajern je stigao i do drugog pogotka, a Serž Ganbri je posle gužve smestio loptu u mrežu gostiju u 59. minutu. Ali onda sledi tornado Kelna. Čim su gosti krenuli s centra, Jonas Hektor je sjajno centirao na glavu Antonija Modesta koji je smanjio na 2:1 u 60. minutu.

Vrhunac spektakla na Alijanc Areni usledio je u 62. kada je Kingsli Ehizibue sjajno nabacio loptu Marku Utu, a ovaj sjajnim udarcem iz prve matirao Nojera za 2:2.

Bajern je potom opet dodao gas, a do pobede je stigao u 71. kada je Gnabri psole dodavanja Kimiha sjajno pogodio gornji ugao gola Kelna za 3:2 i oduševljenje domaće publike.

Nije Keln imao snage za još jedan udarac iako je pokušavao i hrabro napadao u finišu, a uprkos prvoj pobedi u sezoni jasno je da u Bajernovoj mašineriji dosta toga škripi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA