≫ 

Perfektni Partizan protutnjao kroz Lazarevac, pregazio Kolubaru i najavio napad na Santa Klaru

Nova ubedljiva pobeda lidera Superlige - 0:4 (0:2)

FK Kolubara - FK Partizan Foto: partizan.rs/Sandić foto

Bez muke, u četvrtoj brzini Partizan je protutnjao kroz Lazarevac i petom prvenstvenom pobedom nad Kolubarom od 4:0 nastavio perfektni niz na početku nove sezone.

Sve je u igri "prošaranog" tima Aleksandra Stanojevića funkcionisalo besprekorno, jedinu senku je bacila povreda Aleksnadra Lutovca koji je rano, već u 23. minutu izašao iz igre. A upravo je univerzalac crno-belih bio najzaslužniji za rano vođstvo gostiju.

Posle prekršaja nad njim na oko 17 metara, Miloš Jojić je izveo slobodan udarac, lopta prošla kroz ruke golmana Kolubare Stanivukovića i od prečke se odbila pravo na glavu Lutovca koji je postigao prvi gol posle tri godine u Superligi, ujedno i prvenac u dresu Partizana.

Ipak, nije zadnja loža Lutovca izdržala dugo, morao je rano da ustupi mesto Lazaru Markoviću, ali se ta promena nije osetila u igri crno-belih. Korak po korak, Partizan je rutinski lomio ipak skromnog protivnika, a još jedan "klinac" Nikola Terzić uspeo je da postigne prvenac u crno-belom.

Sjajno je u 42. minutu mladi napadač prošao po desnoj strani i preciznim udarcem prosto probušio mrežu domaćina za 2:0 i miran odlazak na pauzu.

Partizan je završio čitav posao do 60. minuta, a glavni "izvođač šampionskih radova" bio je Rikardo Gomeš. Sjajno je golgeter sa Zelenortskih ostrva reagovao na beg Sejdube Sume i pravovremenu asitenciju u 51. minutu.

Samo pet minuta kasnije Gomeš je postavio konačan rezultat posle sjajne kombinacije Šćekića i Jojića, a čim je na semaforu video da je 4:0, Stanojević je rešio da promeša karte.

Izveo je nosioce igre poput Gomeša i Sume, ubacio Natha i Holendera u finišu da bi se razdrmali i tako najavio početak priprema za revanš sa Santa Klarom u četvrtak, koji će biti možda i utakmica godine na evropskoj sceni za crno-bele.

Što se tiče Superlige, sve na startu deluje impresivno za crno-bele. Posle pet utakmica imaju 15 bodova i gol-raziliku od 18:1, kojom ističu ozbiljnu kandidaturu da posle četiri godine vrate šampionsku titulu u Humsku.

Kolubara - Partizan 0:4 (0:2)

Strelci: Lutovac 11, Terzić 42, Rikardo 51, 57

Stadion: Kolubare u Lazarevcu

Sudija: Lazar Lukić

Žuti karton: Đokić (Kolubara)

KOLUBARA (5-4-1): tanivuković - Janković, Radovanović, Marjanović, Bakić, Kočović (od 69. Pecelj) - Nikolić, Mladenović (od 58. Filipović), Đokić (od 68. Milisavljević), Đuranović (od 76. Dobrijević) - Đenić (od 58. Andrić).

PARTIZAN (4-2-1-3): Stevanović - Živković, Vujačić, Ostojić, Obradović - Šćekić, Jojić - Suma (od 60. Natho) - Lutovac (od 25. Marković), Terzić (od 60. Jović), Gomeš (od 60. Holender).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Igrači Napretka sedam minuta čekali potvrdu iz VAR sobe da su postigli gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorbarcina

    22. avgust 2021 | 23:02

    A zvezda kad je dobijala ovako meceve onda je sve bilo regularno aj cutite malo partizan igra odlican fudbal...⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪

  • BIJELJINA

    22. avgust 2021 | 22:16

    SUMAA ako te ovi prodaju dizem kredit da te kupim pa makar igrao samo za moju dusu.. Jedan od najboljih igraca lige. Uprava unistava sve sto valja.

  • Partizan - zvezda 7:1

    22. avgust 2021 | 21:35

    Drago mi je zbog Lutovca, posto mu je umro otac. Bravo mali, otac je sigurno sada gore ponosan na tebe. ⚫⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA