≫ 

Blekijeva majstorija nedovoljna za bodove u Rimu, Napoli sa desetoricom lako dobio Veneciju

Srpski fudbaleri veoma efikasni u Italiji na početku nove sezone

  • 1
Nikola Milenković, Bleki Milenković, Fjorentina Foto: Tanjug / AP

Sinoć su golove za svoje ekipe u Seriji A postigli Filip Đuričić i Sergej Milinković-Savić, a seriju dobrih nastupa fudbalera iz Srbije uspešno je nastavio Nikola Milenković. Igrač Fjorentine došao je do lepog, izjednačujućeg pogotka u 60. minutu utakmice, ali Fjorentina nije imala snage da protiv Rome napravi bilo šta - 3:1 (1:0).

Bila je to potpuno luda utakmica koju su oba tima završila sa po igračem manje. Već u 17. minutu je domaćin ostao bez svog golmana Drongovskog posle saplitanja van kaznenog prostora, da bi u 52. minutu Zaniolo dobio drugi žuti karton u timu Rome.

Sudija Paireto je generalno imao dosta posla, pošto je morao da proverava i prva dva gola domaćih kroz VAR sistem zbog mogućeg ofsajda. Utvrđeno je da nije bilo nedozvoljene pozicije ni u jednom slučaju, iako su razlike bile minimalne.

Prvi pogodak bio je delo Henrika Miktarjana, koji je sjajno iskoristio dodavanje Tamija Ejbrahama i sam istrčao ispred golmana Fjorentine, Teračijana. Po zemlji je loptu poslao u mrežu i bio je uspešan.

Usledio je već pomenuti gol Milenkovića, posle kojeg je Roma krenula u ofanzivu bez povratka. Najpre je Veretu vratio prednost u 64. minutu posle još jedne potencijalno sporne situacije, da bi u 80. minutu isti igrač iz kontre utrčao u prostor i matirao golmana Fjorentine. To je ostao konačan rezultat meča.

U drugom susretu dana, Napoli je bez ikakvih većih poteškoća savladao novajliju u ligi, ekipu Venecije. Tim iz Zalivskog grada imao je igrača više gotovo 65 minuta, nakon isključena Viktora Osimena zbog udarca, ali ni to im nije pomoglo da dođu bar do gola na ovom meču - 2:0 (0:0).

Nakon kratkog šoka, fudbaleri Napolija su uspeli da se trgnu u drugom poluvremenu i da zaigraju otvoreno i napadački. Videli su da Venecija nema taj kvalitet, pa su već u 56. minutu mogli preko Insinjea da povedu, ali je ovaj promašio penal. Potom je isti igrač dobio kazneni udarac šest minuta kasnije, ali ga je ovoga puta realizovao.

Konačan rezultat postavio je Elmas u 73. minutu i to nakon što je ušao u igru sredinom prvog poluvremena posle "prinudnih" promena zbog isključenja Osimena.

Video: Šćekić do Jojića, ovaj za Rikarda i to je 4:0 za Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    23. avgust 2021 | 15:41

    ZA 2 ROMINA GOLA DIREKTNI KRIVAC,NEKOLIKO PUTA ISPADAO SMEŠAN,IGRAČI ROME SE SPDALI SA NJIM.SVE FRANJEVAČKE PREVARE KRATKO TRAJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA