≫ 

Radnički opet izgubio, polupraznim Čairom se orilo: "Uprava napolje"

Nišlije već četiri utakmice bez trijumfa u Superligi, Proleter stigao do premijerne pobede iz penala

  • 19

Poslednji meč šestog kola Superlige doneo je uzbudljiv duel na Čairu gde je Proleter iz Novog Sada stigao do premijerne pobede u novoj sezoni i to kao gost protiv Radničkog od 1:0.

Presudio je jedanaesterac iz 59. minuta koji je gostima dodelio glavni arbitar Đorđe Maksimović posle igranja rukom defanzivca domaćih Bjeličića u svom šesnaestercu. Nije se fudbaler Nišlija mnogo bunio, svestan valjda da je pogrešio.

Siguran egezekutor bio je Stefan Tomović, koji je lako nadmudrio iskusnog golmana Kahrimana u 61. minutu i doneo pobedu gostima, iako su u većem delu meča bili u podređenom položaju.

Meč u Nišu obeležila je nestvarna serija promašaja Miljana Škrbića. Čak tri puta našao se centarfor domaćina u izglednim šansama i sva tri puta sjajno mu je šuteve skinuo golman Proletera Nikola Petrić.

Prvi šut bio je sa samo pet metara u 47. minutu, zatim se Škrbić u 55. sjajno iskrao i gađao pod prečku, a nije uspeo ni pokušajem makazicama u 57, opet je Petrić bio maestralan.

I domaćini su tražili penal u 67. minutu nakon što je u šesnaerstercu Proletera pao Lazar Arsić, ali glavni arbitar i kolege iz VAR sobe nisu smatrali da ima elemenata za najstrožu kaznu.

Finiš meča doneo je jalovu inicijativu Nišlija, a u poslednjih deset minuta polupraznim Čairom se zaorilo i "Uprava napolje", kao jasna poruka razočaranih ljubitelja fudbala iz Niša rukovodstvu kluba predvođenom Ivicom Tončevim.

Domaćini su na svu muku u 83. minutu ostali i sa igračem manje jer je isključen vezista Aleksandar Kovačević zbog preoštrog starta nad iskusnim fudbalerom gostiju Branom Miloševićem.

Novosađani su u 94. minutu propustili šansu da stignu do ubedljivije pobede pošto je udarac Mihajlovića iz dobre pozicije izblokiran u poslednjem trenutku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limdar

    23. avgust 2021 | 20:22

    Sve je to normalno nema pomoći zvezdinih funkcionera preko sudija nije tu Lalatović i šta da očekuju osim poraze. Terziću ako hoćeš sigurne bodove preduzmi nešto inače ispadoše iz tvoju ping pong ligu.

  • Manjača

    23. avgust 2021 | 19:39

    Tončev gradnja !!!! Bravo legende izdrzite do maja pa ispadate

  • Dak

    23. avgust 2021 | 20:16

    Ako.gube.. Prodaju. Tako su prosle god prodali Radniku iz Surdulice na Cairu.0:1. To svi znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA