Arteta ima pet utakmica da dokaže da je vredan Arsenala, čelnici mu već spremaju zamenu na klupi

Arsenal je u novu sezonu Premijer lige krenuo sa dva poraza

  • 0
Fudbal FK Arsenal - FK Fulham, Fulam Foto: Tanjug/AP

Navijači Arsenala ne pamte kada su sezonu otvorili na način na koji je to njihov klub učinio ove sezone. Dva poraza, protiv Brentforda i Čelsija, ne bi bila toliki problem da je pokazana barem koliko-toliko ohrabrujuća igra.

Međutim, Tobdžije ne da nisu postigle gol, nego nisu "ispalile" opasnije đule ka mreži rivala. Navijači delimično mogu da oproste Mikelu Arteti zato što mu sastav "kuburi" sa zaraženima od korone, međutim čelnici kluba više ne mogu da posmatraju dalje posrtanje, pa su aktuelnom menadžeru prema pisanju engleskih medija dali pet mečeva da pokaže da li je vredan klupe.

Poređenja radi, Arsenal će u narednih pet utakmica igrati protiv Vest Bromvič Albiona na "Hotornsu" u Liga kupu Engleske, dok ih predstojećeg vikenda čeka najteži rival u Premijer ligi - Mančester siti i to na "Etihadu". Posle reprezentativne pauze, tu su susreti sa Noričom kod kuće, Barnlijem na strani i Totenhemom na domaćem terenu.

Reklo bi se - veoma šaren spisak rivala.

Već se provlače određena imena koja bi mogla da naslete Artetu na klupi, a među najistaknutijima za tu poziciju je Antonio Konte, koji je bez posla od kako je napustio Inter sa kojim je došao do titule prvaka Italije.

On zna šta znači osvajati trofeje u Premijer ligi, pošto je to učinio sa Čelsijem, dok je tri pehara podigao dok je nastupao za Juventus.

Video: Piksi: Jedva čekam da vodim tim pred publikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA