UEFA odlikovala Kjera i lekare Danske zbog Eriksena: "Ovo je podsetnik koliko je život dragocen"

Aleksander Čeferin uručio je nagradu danskom kapitenu

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen, Sabrina Kvist Jensen Foto: Tanjug/AP

Događaj koji je bez ikakve sumnje obeležio prethodno Evropsko prvenstvo danas je dobio još jedan nastavak. I to veoma lep. Kapiten fudbalske reprezentacije Danske, Simon Kjer zajedno sa lekarskim timom ove selekcije dobiće Nagradu predsednika UEFA zbog herojskog čina kada su na meču protiv Finske dali doprinos u borbi za život saigrača Kristijana Eriksena.

Osim defanzivca Milana, nagrada će biti uručena i lekarima iz prostog razloga što su pravovremenom reakcijom spasli život fudbaleru Intera i nekadašnjem igraču Totenhema.

Prvi čovek evropske kuće fudbala, Aleksander Čeferin je saopštio da ove godine nagrada koju dodeljuje prevazilazi sve fudbalske okvire i da ide u onu ljudsku komponentu.

- Ona nam služi kao podseznik koliko je život dragocen i stavlja sve u drugačiju perspektivu. Divim se lekarima i medicinskom osobolju zbog njihove izuzetne reakcije i smirenosti – osobina koje su bile ključne u spasavanju Kristijana. Takođe, pohvalio bih kapitena Simona Kjera na izuzetnim liderskim kvalitetima i ogromnoj hrabrosti koju je pokazao u ovoj situaciji - rekao je Čeferin.

Vrlo brzo po dobijanju vesti, Eriksen se oglasio i zahvalio svima koji su mu pomogli da preživi najteži trenutak u dosadašnjem toku njegovog života.

- Želim da zahvalim svima koji su mi pomogli 12. juna. Odradili ste fantastičan posao i spasli mi život. Zahvaljujem mom prijatelju i kapitenu Simonu, mojim saigračima iz reprezentacije na podršci, kako 12. juna tako i kasnije. Hvala i navijačima koji su mi slali poruke podrške. I naravno, mojoj porodici - izjavio je Eriksen.

Video: Piksi: Jedva čekam da vodim tim pred publikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA