Dekijev poslednji raport iz Kluža: Ne želim iznenadne scenarije, plaćen sam da ne dozvolim opuštanje

Falko sigurno ne igra, Dragović i Degenek su pod znakom pitanja...

  • 18
Dejan Stanković, Kluž Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ne bi trebalo da imaju težak zadatak u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Kluža posle velikih 4:0 na Marakani prošlog utorka.

Šampion Rumunije se faktički već pomirio sa eliminacijom, ali ga ništa ne košta da proba da napravi podvig i zakomplikuje dvomeč, čega je svestan i trener crveno-belih Dejan Stanković.

- Kada igrate protiv ozbiljnog kluba i istorije, morate ozbiljno da tretirate utakmicu. Ne želim nikakve iznenadne scenarije, pa sa najjačim snagama ulazimo u meč. Bolje je doći sa 4:0 nego sa 0:0, ali to neće promeniti odnos prema utakmici - ističe Stanković.

Glavni zadatak mu je da spreči opuštanje svojih igrača.

- Klub me plaća da radim i ne dozvolim da se igrači opuste. To mi je zadatak. Koliko ja volim i poštujem klub, tako moraju svi. Neće biti opuštanja. Za analizu je da li je rezultat od 4:0 realan, ne verujem. Smatram da je Kluž dobra ekipa, i mi i oni smo ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, oni nakon toga nisu stigli da urade sve što bi trebalo. Mi smo se lepo spremili, igrali do kraja kao da je 0:0 i odigrali sjajnu utakmicu.

Stanković podvlači da poštuje sve fudbalere Kluža, ali ih se ne boji.

- Ima tu jakih pojedinaca koji pucaju od iskustva. Ne potcenjujem nikoga. Lepa su i dobra ekipa. Realno pričamo, ima dosta dobrih igrača. Alibeka znam iz Intera, ozbiljan je talenat bio.

Rumunske novinare je zanimalo da li je izgubio nekada kao igrač sa 4:0?

- Gubio sam kao igrač 4:0, ali ne razmišljam o tome. Naravno da sam gubio u karijeri. Moj mentalitet ne želi da prihvati da 4:0 može biti problem, da se opustimo. Treba da budemo iskusni, pametni i direktni. Ne mogu da kažem da bih se zadovoljio porazom. Idemo na pozitivan rezultat. To je sve što neće uticati na mentalitet mojih igrača. Nećemo se braniti 90 minuta - tvrdi Deki.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Što se tiče zdravstvenog biltena, Falko sigiurno ne igra, dok su Dragović i Degenek pod znakom pitanja.

- Falko ima rupturu mišića, nije uspeo da se oporavi. Dragović ima malu rupturu, videćemo i sa Degenekom kako stoje stvari. Ostali su spremni. Neće biti nekog velikog rotiranja, osim ako nas prisile povrede. Čestitam Pavkovu rođenje sina Vase i Degeneku rođenje ćerke Anastasije. Dobrodošli u crveno-belu familiju.

Rumune je na kraju zanimalo i da li je tačno da Deki ne razgovara sa nekadašnjim saigračem Kivuom.

- Kivu? Klinci su mi prošli školu Intera, gledao sam kako Kivu radi, već vodi mladi tim Intera, u kojem se projektuju igrači za Seriju A. Verujem u njega, sjajna karijera je pred njim. I naravno da pričamo - zaključio je Stanković.

Video: Ćute, rade, trpe, ginu jedan za drugog: Deki Stanković ponosan na igrače posle pobede nad Klužom

(Od izveštača Telegrafa iz Rumunije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    25. avgust 2021 | 18:42

    protiv serifa nisi bio placen pa si dozvolio opustanje

  • Soda

    25. avgust 2021 | 19:30

    Ovaj je još u Zvezdi !!! Svašta.

  • ko zna zna

    25. avgust 2021 | 19:23

    zvezda treba da angazuje slobodnog trenera ukrajinac andrij sevcenko.umesto sto stalno trose pare na neke treceligaske igrace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA