Sprema se veliki fudbalski haos: I La Liga ne dozvoljava fudbalerima da igraju za reprezentaciju?

Korona uzima maha i sprečava reprezentacije da pruže svoj maksimum

  • 0
Levante - Real Foto: Tanjug/AP

Španska fudbalska liga, ili kako je popularnije nazvala "La Liga", pridružila se odluci Premijer lige, stoga neće dopustiti fudbalerima iz Conmebola (Južna Amerika) da nastupaju za svoje reprezentacije tokom reprezentativne pauze koja ih očekuje u septembru.

Premijer liga je nedavno izašla sa saopštenjem u kome se nalaže da klubovi neće smeti da dopuste svojim igračima da nastupaju za svoje reprezentacije, ukoliko se te zemlje nalaze na "crvenoj listi" usled posledica korona virusa, najveći udar zbog te odluke će pretrpeti Brazil koji će ostati bez nekoliko ključnih igrača.

Međutim, da stvar bude gora, još jedna od "Liga petice" je odlučila da zabrani klubovima da pošalju svoje igrače u Južnu Ameriku.

- Tokom sastanka klubova, postignut je jednoglasni dogovor o pokretanju mera predostrožnosti pred odgovarajućim pravosudnim organima radi zaštite prava i interesa takmičenja. Klubovi su se takođe složili u odluči da saopšte svojim igračima koji su dobili poziv neke od zemalja iz Conmebola da im neće biti dozovljeno da putuju i da igraju za njih, sve dok se ne reši trenutna situacija koja je zadesila ceo svet - stoji u saopštenju La lige.

Takoše, čelnici La Lige će u narednim danima održati još jedan sastanak sa "oštećenim" klubovima radi dalje dogovora oko kontrolisanja situacije.

Video: Lutovac dao gol u Superligi posle tri godine, Partizan poveo protiv Kolubare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA