Hoće li iko pustiti igrače u reprezentaciju? Francuzi "stavili rampu", ne žele karantin za fudbalere

Sve veći problemi pred predstojeću reprezentativnu pauzu

  • 0
Lionel Mesi FK PSŽ predstavljanje Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Premijer liga izdala stav da ne podržava "puštanje" igrača da nastupe za reprezentacije tokom predstojeće pauze, vrlo brzo su sličan stav zauzeli Španci i Italijani, te neke druge Evropske fudbalske asocijacije i Forum svetskih liga. Poslednji u nizu koji su se usprotivili su Francuzi.

Predsednik Fifa, Đani Infantino je prethodno pozvao klubove na solidarnost po pitanju puštanja igrača na utakmice reprezentacija u septembru, iako su na snazi brojni zdravstveni protokoli zbog koronavirusa.

- Ova jednostrana odluka usred pandemije sa strogim ograničenjima u vezi sa kretanjem igrača i pravilima o karantinu tokom njihovog povratka iz reprezentacija predstavlja velike probleme za njihovu dostupnost i za ravnotežu šampionata - navodi se u saopštenju francuske lige.

Ne piše da li su tačno svi klubovi rešili da ne puste igrače, kao što je to bio slučaj u Premijer ligi ili će drugačija pravila važiti od kluba do kluba.

Fifa je tokom prošle sezone zbog pandemije oslobodila klubove obaveze da puste svoje igrače u nacionalne selekcije, međutim to ublažavanje nije produženo, tako da se može reći da klubovi sada donekle idu "na svoju ruku".

Video: Stanković: Kluž je klub ozbiljne istorije i tako ćemo tretirati utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA