≫ 

Senzacija u Ligi Konferencija: Klub sa Gibraltara ušao u grupnu fazu prvi put u istoriji

Ogroman uspeh za Linkoln Red Impse

  • 9
Linkoln Red Imps Foto: Printscreen / Youtube

UEFA Liga konferencija dala je šansu nekim "manjim" evropskim klubovima da se eventualno domognu jeseni u nekom od takmčenja. Za neke je to ranije bio samo nedosanjani san, a sada je on postao java. Naročito za Linkoln Red Imps sa Gibraltara, koji je posle produžetaka savladao letonsku Rigu (3:1) i ostvario najveći uspeh tamošnjeg fudbala u istoriji.

Remi u Letoniji doneo je Linkolnu realne šanse da ode dalje, a danas ih nije poremetio ni gol Vakulka za vođstvo Rige. Već nekih deset minuta kasnije je na semaforu stajao nerešen rezultat posle realizovanog penala Vokera, čime je postavljen konačan rezultat nakon regularnih 90 minuta.

U dodatnih 30 minuta viđena su još dva gola za domaće. Voker je izveo korner krajem prvog produžetka, Čipolina je bio najviši u kaznenom prostoru i doneo veliku radost Linkolnu. Konačan rezultat je u sudijskoj nadoknadi postavio Ronan.

Šampion Gibraltara je prethodno eliminisao Folu u Ligi šampiona, a potom je ispadao od Kluža u istom takmičenju i Slovana iz Bratislave u Ligi Evrope, odnosno njihovim kvalifikacijama. Na trećem stepeniku, ipak, nisu poklekli i napravili su senzaciju o kojoj će se pričati.

Video: Borjan je opet Zvezdin heroj: Dragović skrivio penal, ali kapiten je odbranio i sačuvao vođstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA