≫ 

5 stvari sa Partizan - Santa Klara koje niste videli na TV-u: Igrač kao vođa na šipci, Sumin ples...

Luda noć u Humskoj donela je crno-belima plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali i neke nezaboravne momete

  • 16
FK Partizan, FK Santa Klara, Liga konferencija Foto: Telegraf, MN Press, ATA Images

Partizan je posle sezone pauze ponovo u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja, ovoga puta u Ligi konferencija, a do tog cilja fudbaleri crno-belih su u četvrtak uveče stigli zahvaljujući velikom odricanju i napornom radu sa stručnim štabom tokom celog leta, ali i sa "vetrom u leđa" koji su im omogućili navijači u neverovatnoj atmosferi u Humskoj.

Goste iz Santa Klare je "pojeo" ambijent, neverovatna sinergija tima i publike na tribinama, koja je ljubimce "pogurala" i preko granica mogućnosti olakšavajući im misiju koja posle poraza na Azorskim ostrvima nije bila nimalo lako, ali je na kraju uspešno kompletirana.

Telegraf vam ovoga puta donosi niz detalja koje možda niste mogli da vidite u TV prenosu, a koji su značajno uticali da Partizan ostvari veliku pobedu i domogne Evrope, koja će crno-belima doneti i dobre mečeve, ali i više nego pristojan novac za nastavak normalnog funkcionisanja.

Vatromet koji je sledio goste

Apelovali su u Partizanu na navijače pre meča da poštuju pravila, da ne ulaze na teren, pale i bacaju pirotehniku na atletsku stazu i travnatu podlogu, da sa poštovanjem navijaju za svoj tim, bez provociranja gostiju... I ispoštovali su grobari sve stavke, ali su se dosetili kako da pomalo uplaše igrače Santa Klare, a da pritom ne dovedu klub u problem pred UEFA i učinili su to na spektakularan način.

Tek što je sudija označio početak utakmice, van, ali veoma blizu tribina u Humskoj počeo je spektakularan vatromet, koji je trajao dobrih pet minuta, pripisno i zbunio i "ukočio" igrače gostujućeg tima. U jednom momentu neki od njih su gledali jedni u druge, potom u nebo iznad Humske koje je bukvalno "gorelo" i davalo, uz navijače, dodatnu energiju igračima Partizana. Trik je uspeo, crno-beli su već u prvom poluvremenu završili posao bez "prekršaja" pred tehničkim licima evropske kuće fudbala...

Sumin ples pred navijačima

Samo 28 minuta je Sejduba Suma proveo na terenu u meču sa Santra Klarom, ali mu je i to bilo dovoljno da zajedno sa saigračima izbori jedanaesterac zahvaljujući kojem su gosti "načeti", a kasnije i potučeni do nogu u Humskoj.

Koliko navijači vole fudbalskog genija iz Gvineje i koliko je njemu bilo stalo da zajedno sa timom stigne do uspeha svedoče nekoliko detalja. Prvo je na poluvremenu dobio ovacije celog stadiona, koji mu je skandirao "Suma, Suma", a kada se utakmica završila. Gvinejac je pred jednom od tribina, iako povređen i sa zavojima na nozi, pokazao da zna i da zapleše kada je srećan i to je učinio pred jednom od tribina na stadionu u Humskoj.

U pravi čas ga je trener Aleksandar Stanojević "aktivirao" i nije pogrešio, jer Suma je poseban igrač...

Kad se grb "poštirka"

Pred špočetak meča sa Santa Klarom dogodila se pomalo komična situacija kada su se na semaforu u Humskoj pojavili grbovi dva kluba. Grb domaćina Partizana je nekako bio "dva broja" manji od gostujućeg Santa Klare, što se na tribinama stadiona u Humskoj glasno komentarisalo, ali bez otrovnih strelica, više na račun "zakazivanja" tehnike.

- Šta je sa našim grbom, izgleda da ga je semafor "poštirkao", pa je dva broja manji od njihovog... To je taj kineski semafor što ga je Đurić platio na "Ali Ekspresu" i dovezao brodom... - šalili su se navijači međusobno, da bi ubrzo problem bio rešen i grb crno-belih se "izjednačio sa gostujućim.

FK Partizan, FK Santa Klara, Liga konferencija Foto: Telegraf

Slavilo se i u klupskim prostorijama

Nije "vrelo" bilo samo na tribinama i terenu u Humskoj, slavilo se jednako burno i u klupskim prostorijama Partizana posle eliminacije Santa Klare i povratka u grupnu fazu jednog evropskog

takmičenja.

Unutar zidina stadina crno-belih je odmah posle utakmice bilo kao u "košnici", sjatili su se čelnici, prijatelji kluba, bivši igrači, operativci u omladinskoj školi, padale su čestitke na sve strane, točio se šampanjac, a iz kancelarije generalnog direktora Miloša Vazure, koja je bila prepuna, čule su se i navijačke pesme Partizana i bilo je jednako euforično kao na tribinama.

Svedoci kažu da je slavlje potrajalo do duboko u noć, jer je prvi cilj kluba za tekuću sezonu ispunjen...

Miloš vazura, Uprava FK Partizan, Čair, finale Kupa Foto: Telegraf

Stevanović vodio navijanje

Kada je misija eliminacije Santa Klare okončana, fudbaleri Partizana su mogli da se opuste i proslave veliku uspeh sa navijačima. Igrači crno-belih su želeli da ispoštuju sve tribine, pa su počeli pobednički krug od istoka, preko severa i zapada, da bi na kraju završili pred južnom tribinom, gde su "pogurali" novog vođu navijača.

Miljenik publike, golman Nemanja Stevanović se popeo na ogradu, na insistiranje i navijača i saigrača, uzeo mikrofon i potom počeo dobro poznatu pesmu...

- Volim ga, k`o oka dva... - prolomilo se Humskom, što su isporatili i tribina i ceo tim. Slavlje je potom nastavljeno i u svlačionici...

Nemanja Stevanović, Grobari, navijanje, vođa navijača, Jug Foto: MN Press

Video: Piksi otkrio zašto nema igrača Zvezde i Partizana u reprezentaciji

Borusija je favorit sa kvotom 1,50 na keca u Mozzart kladionicama, ali kako je na četiri utakmice ova dva tima u dosadašnjem toku Bundeslige palo čak 18 golova razmislite i o tipu 4+ za kvotu 1,82. Pogledajte ostale Mozzart kvote za meč Borusija Dortmund – Hofenhajm.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo suma

    27. avgust 2021 | 13:38

    Rekao sam i ponovicu stotinu puta..bez Sume / a i ostalih / ne bi vidjeli grupnu fazu takmicenja..covjek je zvjer..jede loptu..vazan igrac za evropske meceve...zato stanoje..ne radi experimente nego guraj najbolje samo tako mozemo daleko..vidjelo se da ga publika zeli i voli..idemo suma sa partizanom do duple krune..

  • Dado

    27. avgust 2021 | 16:29

    Kao verni navijac Zvezde, cestitam navijacima Partizana na plasmanu FKP u grupnu fazu Lige Konferencije... Dobro je to za srbski fudbal...Stop idiotskom prepucavanju...sa obe strane.

  • Jocko

    27. avgust 2021 | 14:14

    Vazna pobeda Partizana za Srpski fudbal kao i Zvezdine donose bodove Srbskom fudbalu sada stalozeno i jedni i drugi spremitise za ozbiljan fudbal i bez navija a kao ono sinoc jer svi znamo da smo UEFi naoko ono sinoc nije trebalo i pamet u glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA