≫ 

Arsenal liči na ekipu iz Čempionšipa: Siti ih razmontirao na "Etihadu", drže fenjer u Premijer ligi

Još jedno užasno posle podne za navijače londonskog kluba

  • 5
FK Arsenal Foto: Tanjug / AP

Čelnici Arsenala dali su Mikelu Arteti pet utakmica da ih uveri da zaslužuje da ostane na klupi. Prvi ispit u Liga kupu protiv Vest Bromvič Albiona zaslužio je odličnu ocenu, ali za ovaj danas protiv Mančester sitija teško da se može upisati i ona nedovoljna. Rešetali su Građani nemilice i pitanje je bilo samo kojim će se rezultatom završiti meč. Na kraju je pukla "petarda" - 5:0 (3:0).

Treba dodati da je Arsenal skoro sat vremena na terenu proveli sa desetoricom, posle još jednog crvenog kartona u nizu koji je dobio Granit Džaka. Oštro je startovao, sudija Martin Etkinson je imao odličan pogled na situaciju i automatski je pokazao Švajcarcu put u svlačionicu.

Sve to znači da Arsenal čeka reprezentativnu pauzu sa katastrofalnih 0 bodova na svom kontu i gol-razlikom 0:9. Nešto što navijači ne pamte i nešto zbog čega će predstojeći meč protiv Noriča na "Emirejtsu" biti od najveće važnosti za Tobdžije. Ako tu ne uspeju da izvuku pobedu, deluje da ih čeka pravi pakao u nastavku.

Koliko je užasno bilo gledati ovaj meč ako ste navijač Tobdžija govori podatak da je Arsenal u jednom trenutku drugog poluvremena imao posed od svega 7%. Na kraju je uspeo da ga nagura na dve cifre.

Njihovi navijači su sa "Etihada" danas počeli da odlaze već u 35. minutu. Jer već tada je Siti imao dva gola prednosti nakon pogodaka Ilkaja Gundogana iz 7. minuta, odnosno Ferana Toresa pet minuta kasnije. Baš tada je i pomenuti Džaka napravio prekršaj za crveni karton.

Do kraja poluvremena Gabrijel Žesus je dodatno "ispraznio" boks sa navijačima Arsenala svojim golom na asistenciju najskupljeg pojačanja, Džeka Griliša iz Aston Vile. Sve to omogućilo je Pepu da malo i kombinuje u nastavku utakmice.

A Mančester siti je klub koji ovakve situacije ne prašta. Sevale su kontre, udarci i napadi, a Arsenal je delovao "grogirano". Rezultat su bila još dva gola koja su postigli Rodri u 53. minutu i Feran Tores u 84. minutu. Za brige, glavobolje i ko zna šta još u londonskom sastavu. Čeka ih paklena pauza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Gol koji vraća nadu ekipi iz Lučana: Jovanović daje gol za Mladost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    28. avgust 2021 | 15:40

    Vratite Vengera izbacite Dzaku!

  • Minja Subota

    28. avgust 2021 | 16:02

    Umesto Ancelotija ili nekog slicnog njemu da su doveli,sad bih igrali sigurno evropu. Oni se kockaju sa Artetom,koji nema iskustva. Prosto sam shokiran koliko je ovaj klub propao. Man Utd je isto bio u krizi par sezona,ali se ipak vratio tamo gde mu je mesto. Bojim se da se to nece desiti sa Arsenalom. Pogledajte samo koliko su potrosili para,a sta su doveli. Strasno! Nemam rechi…

  • Ja

    28. avgust 2021 | 15:39

    Nije do igraca nego do trenera. Arteta nema pojma, ne znam sto ga drze vec skoro 2 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA