Ilić najavljuje napad na Zvezdu: "Nećemo se braniti, sa Stankovićem sam bio veliki rival kao igrač"

Očekuje nas zanimljiv derbi kola sutra na Banovom brdu

  • 12
SASA ILIC Foto: MN Press

Trenerski debi Saše Ilića na klupi Čukaričkog bio je uspešan. Crno-beli sa Banovog brda protutnjali su "Čika Dačom" i sa dosta samopouzdanja čekaju veliki derbi kola protiv Crvene zvezde, koji je na programu sutra od 18.55 časova.

Biće to prvi put da se Saša Ilić sastaje sa Zvezdom kao trener. Ističe legendarni fudbaler Partizana da će biti jako teško doći do pobede, ali da se Čukarički neće braniti sutra.

- Znamo ko nam je rival, ne treba trošiti mnogo reči o kvalitetima Zvezde. Krenuli su vrlo dobru u sezonu, izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, odigrali vrlo dobro oba meča protiv Kluža... Nisu se štedeli ni u revanšu, slavili su i u Rumuniji, sigurno sa velikom dozom samopouzdanja stižu na Banovo brdo. Isto važi i za nas posle pobede u Kragujevcu, svi preduslovi za kvalitetan meč su tu.

- Na nama je da se suprotstavimo velikom rivalu, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Čukarički nije klub koji će se braniti protiv bilo koga, pa ni protiv Zvezde. Svakako ćemo ići na pobedu, ali ovo je samo jedan meč, biće ih još mnogo do kraja prvenstva, svaki je jednako bitan - rekao je Ilić.

Šef stručnog štaba rekao je da stvari odlično funkcionišu u Čukaričkom i da je jako zadovoljan atmosferom koja vlada u klubu.

- Nismo imali mnogo vremena za pripremu utakmice, odradili smo tek nekoliko treninga sa ekipom pred taj duel. Momci su pokazali karakter, ispunili su zadatke koje su dobili pred meč, na kraju smo ostvarili važnu pobedu. Nije lako igrati u Kragujevcu, pred publikom koja uvek daje veliku podršku domaćem timu.

- Mnogi će tamo gubiti bodove, pa je ova pobeda zbog toga još značajnija. Sve ono što sam znao o Čukaričkom, sada sam imao priliku da se na licu mesta uverim u to. Stvari u klubu odlično funkcionišu, na meni i mom stručnom štabu je da samo razmišljamo o treninzima i utakmicama. Tačno se zna ko šta radi i ovo je model po kojem jedan fudbalski klub u Srbiji treba da funkcioniše - istakao je Ilić.

SASA ILIC Foto: MN Press

Ekipa Čukaričkog funkcioniše bez Darka Puškarića i Miladina Stevanovića, a Srđan Mijailović je uz to rovit za sutrašnji duel sa Zvezdom.

- Nećemo žuriti sa njihovim povratkom u tim, tek kad budu maksimalno spremni, tada će na teren. I nama će dobro doći pauza, između ostalog i zbog činjenice da će ti momci dobiti još vremena da se oporave. Od ogromne su važnosti za ekipu, ne samo zbog igračkih kvaliteta - rekao je Ilić.

Preko puta na klupi Zvezde sedeće Dejan Stanković koji je nekada bio veliki rival Saše Ilića iz igračkih dana.

- Sada smo u drugačijim ulogama, Dejan je već postigao zavidne rezultate, čestitam mu i na plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Bili smo veliki rivali na terenu, sada ćemo to biti i na klupama naših timova. Velika je stvar za srpski fudbal mogućnost da imamo dva predstavnika u Ligi šampiona, a ukupno pet u Evropi. Želim mnogo uspeha Crvenoj zvezdi i Partizanu na međunarodnoj sceni.

Video: Telegraf na treningu Saše Ilića u Čukaričkom: Legendarni bivši fudbaler prvi put radio s igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trtoje

    28. avgust 2021 | 16:55

    ti i stankovic nemzete u opste da se uporedite,kao da ja uporedim sebe sa maradonom,nzm u cemou ti je bio rival?stankovic ima karijeru o kojo ti mozes samo da sanjas.on je legenda u italiji,njeg gol protiv nojera je medju top 3 golova u LS.

  • Mile Kazanova

    28. avgust 2021 | 16:25

    Ima jedan Gejlija, ime mu je Nikola, izdao je Srbiju, zar ga nije sramota? 🇷🇸 Srecno Sale, razmontiraj ih.

  • Miki

    28. avgust 2021 | 19:47

    Igrac za Postovanje,Igrac kojeg Postuju i Zvezdasi.Nadam se da ce uspeti kao Trener.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA