Partizane, tvoj rival se ne šali: Gent "poludeo" u derbiju kola, šampionu spakovao 6 golova u mrežu

Klub Briž je prošao kao "bos po trnju" na Gelmako Areni

  • 22
FK Gent Foto: MN Press

Partizan će igrati sa Gentom u Ligi konferencija, a ako su crno-beli mislili da će to biti mačiji kašalj, grdno su se prevarili. Tome svedoči današnji derbi meč belgijskom šampionata u kojem je Gent kao domaćin "razvalio" aktuelnog šampiona, Klub Briž. Čak šest golova spakovale su popularne Poglavice u mrežu svog rivala i tako poslale opomenu crno-belima - 6:1 (3:0).

Jasno je da samo prvo mesto nosi plasman direktno u osminu finala Lige konferencija, tako da će Partizan morati debelo da se pričuva i da odigra najbolju moguću odbranu protiv belgijskog predstavnika. Blistao je danas ceo tim Genta, odigrao u formaciji 4-2-3-1, što će reći da nisu želeli da se brane.

I to im se isplatilo, već do poluvremena su postigli tri gola i tako rešili pobednika ove utakmice. Već u 9. minutu je Tisduali pogodio gol Klub Briža, samo šest minuta kasnije De Sart je duplirao vođstvo, da bi u 38. minutu Fortuna već povisio na 3:0. Ali tu nije bilo zaustavljanja, baš naprotiv.

Pokušao je Briž da barem malo ublaži ovu svojevrsnu bruku, ali je na kraju samo uspeo da je načini još većom. Koliko u 61. minutu je Bezu povisio na 4:0, potom je usledio utešni pogodak Hansa Vanakena, posle čega su usledili pogoci Depuatra i autogol Minjolea, koji valjda dovoljno govori o stanju gostiju na ovoj utakmici.

Koliko je Gent bio precizan govori da je svaki njihov šut u okvir gola završio u mreži danas. Sa druge strane, Klub Briž je imao svega tri udarca koji su išli u metu, ali je jedan bio uspešan. Nedovoljno, daleko od toga.

Video: Lagano, šta: Miloš Vazura nije trepnuo na žreb Partizana za Ligu konferencija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    29. avgust 2021 | 16:05

    I zvezda je dala kairatu 5 gola u BG-u pa nije sutnula na gol protiv sherifa u Moldaviji!!!

  • poy

    29. avgust 2021 | 16:42

    Zvezda je prosle godine dobila Gent dva puta, 2:0 i 2:1

  • Miroslav Vaselic

    29. avgust 2021 | 17:09

    Mirisemi na petardu protiv malog patlidzana a ovo je prilika da se vidi gde su glodari i koliko su u zaostatku za bivsim prvakom EVROPE I SVETA NASOM CRVENOM ZVEZDOM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA