≫ 

Ne otpisujte Totenhem iz šampionske trke: Pevci jedini maksimalni na pauzi, Son za novi "minimalac"

Barnli je u drugom meču uspeo da "slomi" Lids pogotkom Krisa Vuda

  • 2
Son Foto: Tanjug / AP

Ekipa Totenhema predvođena Nunom Espiritom Santom ima neki novi šmek. Ne igra toliko ofanzivno, ne svedočimo nekim lepim potezima, pa možemo reći da "cilj opravdava sredstvo". Jer Sparsi su treći put u tri kola savladali svog rivala minimalnim rezultatom (1:0), a ovoga puta tri boda doneo je Hjong-Min Son.

Igrala se završnica prvog poluvremena, kada je momak iz Južne Koreje imao slobodan udarac na ivici kaznenog prostora sa leve strane. Odlučio je golman gostiju, Bahman, da stavi samo jednog igrača u živi zid i grdno se prevario. Umesto centaršuta, Son je uputio direktan šut ka golu i prevario čuvara mreže Votforda. Njemu je ovo bio 200. meč u Totenhemu, tako da je na pravi način proslavio jubilej.

U drugom poluvremenu, Votford je mogao preko Juraja Kucke da poravna rezultat, a nešto kasnije u 68. minutu je i Dele Ali imao zicer kada je šutirao pored leve stative. Na kraju, promene rezultata nije bilo i bodovi su ostali u Londonu.

Totenhem Foto: Tanjug / AP

U drugoj utakmici dana, Lids je posle velike borbe uspeo da dođe do poravnanja protiv Barnlija. Paunovi su se zaista dosta dugo mučili protiv Barnlija, dopustili su domaćima da povedu na "Tarf Muru", ali su u samoj završnici uspeli da dođu do velikog boda - 1:1 (0:0).

Strelac jedinog pogotka bio je, ko drugi do Kris Vud koji je nakon velike zbrke u šesnaestercu ipak uspeo da zatrese mrežu Lidsa. Prethodno su domaći pogodili i stativu preko Džejmsa Tarkovskog, koji je gađao glavom nakon kornera. Interesantno je da je ovo bio prvi gol Barnlija u Premijer ligi ikada.

Paunovi su imali nekoliko dobrih šansi preko Patrika Bamforda i Rafinje, ali nisu uspeli da ih kapitalizuju, sve do pred sam kraj. Tada se desio sjajan prodor Rafinje po desnoj strani u 86. minutu, centrirao je po zemlji, lopta se odbila do Šekltona, koji je prosledio do Bamforda i Lids je već mogao da počne da slavi. Lopta je išla po zemlji, golman je bio markiran i nije mogao ništa da učini.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Debitanstka utakmica i prvi pogodak u dresu novog kluba: Strelac Petar Kunić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    29. avgust 2021 | 17:34

    Gotivim ih ali realno, na kraju nece biti u top 4. Ne mogu Kejn i Son da nose ekipu svako kolo. Svi ostali igraci su prosek...

  • ? ? ?

    29. avgust 2021 | 17:45

    sampionska trka odigrali 3 od 38 utakmica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA