≫ 

Zvezda rešila zadatak na Banovom brdu nakon Evrope: Pavkov i Katai potpisali pad Čukaričkog

Težak zadatak rešen, nova pobeda šampiona je tu

  • 71
Milan Pavkov Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da slave sa 2:1 na teškom gostovanju Čukaričkom. Crveno-beli su sa Banovog brda odneli pobedu golovima Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, iako je Đorđe Jovanović zakuvao situaciju u poslednjih pet minuta susreta.

Trener šampiona Srbije Dejan Stanković odlučio se za samo jednu promenu u odnosu na sastav iz Kluža, te je umesto Marka Gobeljića u igru od prvog minuta poslao Strahinju Erakovića.

Ukoliko se izuzmu prva tri minuta i nekoliko sporadičnih kontri, Zvezda je dominirala na Brdu i samo se čekao momenat kada će bedem domaćina pući.

Golman Čuke Novak Mićović je pokazao nekoliko puta da je kvalitetan mladi golman, ali u 40. minutu je kapitulirao.

Akcija se odvijala na levom krilom gde je Gelor Kanga dobio previše prostora, što je on iskoristio i centrirao, a na nekih sedam metara je Pavkov natrčao na tu loptu i silovito pogodio Mićovića koji nije mogao da spreči vođstvo gostiju.

Pavkov je imao još jednu ozbiljnu priliku nakon centaršuta, ovog puta nogom, ali nije bilo promene do kraja prvog dela igre.

Početkom drugog poluvremena se probudila domaća četa, uspela da unese balans, ali sve je to presečeno već u 57. minutu kada je bilo jasno da crveno-beli nose tri boda sa Banovog brda.

Aleksandar Katai je pogodio za 2:0. Perjanica crveno-belih je prošla po levom boku i došla u situaciju da iz ne baš najbolje situacije šutira, a nakon odbitka koji je produkovao golman Mićović, Katai je iz popravnog uspeo da zatrese mrežu.

Iako su već svi pomislili da je kraj, a i sama lopta se baš usporeno kretala po terenu, dobili smo jednu manju dramu na samo pet minuta do kraja.

Đorđe Jovanović je dobro ispratio situaciju, ali i grešku Miloša Degeneka koji nije dobro procenio pas. Napadač se našao na nekih sedam metara, sačekao povratnu loptu i prosledio je u mrežu.

Bilo je još jednog šuta ka golu Borjana, ali to nije bilo dovoljno da vidimo preokret scenarija.

TOK MEČA

90+3 minut - KRAJ MEČA! Pobeda Zvezde na Banovom brdu.

89. minut - GOOOOOOOOOOL! ČUKA SMANJUJE PREKO JOVANOVIĆA! Đorđe Jovanović je dobro ispratio situaciju, ali i grešku Miloša Degeneka koji nije dobro procenio pas. Napadač se našao na nekih sedam metara, sačekao povratnu loptu i prosledio je u mrežu. 

86. minut - Tempo je potpuno pao. Ulaze Nikolić i Dioni, a izlaze Kanga i Pavkov.

81. minut - U igru ulaze Srnić i mladi Petar Stanić, kojem je ovo ujedno i debi, dok su van terena Katai i Rodić.

80. minut - Ne ide Čukaričkom da zakuva ovde situaciju. Nema ofanzivnih naleta i sada sve jasno ide ka pobedi Zvezde. Krističić menja Ivanića.

72. minut - Postiže Ben pogodak za Zvezde, ali je definitivno bio u ofsajdu kada je lopta stigla do njega.

66. minut - Pao je ritam utakmice i vidimo sve više prekida. Igra se na sredini terena ili je lopta u posedu štopera Zvezde.

61. minut - Moglo je vrlo brzo da bude i 3:0 za šampiona Srbije, ali je nakon gužve i centaršuta Ivanića, Kanga promašio čitav gol sa nekih 12-13 metara.

57. minut - GOOOOOOOOOOL! ZVEZDA POVEĆAVA NA 2:o! Aleksandar Katai se upisuje u listu strelaca! Perjanica crveno-belih je prošla po levom boku i došla u situaciju da iz ne baš najbolje situacije šutira, a nakon odbitka koji je produkovao golman Mićović, Katai je iz popravnog uspeo da zatrese mrežu.

53. minut - Šutirao je Kajević, ali je Borjan bio dobro postavljen. Čukarički je nešto bolji u nastavku.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

45. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Pavkov je imao još jednu ozbiljnu priliku nakon centaršuta, ovog puta nogom, ali nije bilo promene. Crveno-beli su uspeli da probiju bedem domaćina na Banovom brdu i sada mirnije može da uđe u nastavak. 

40. minut - GOOOOOOOOOOL! ZVEZDA VODI! Strelac je Milan Pavkov! Akcija se odvijala na levom krilom gde je Gelor Kanga dobio previše prostora, što je on iskoristio i centrirao, a na nekih sedam metara je Pavkov natrčao na tu loptu i silovito pogodio Mićovića koji nije mogao da spreči vođstvo gostiju. 

Video: Pavkov silovito pogodio Mićovića: Zvezda povela na Banovom brdu

37. minut - Katai je izborio sebi poziciju na levom rogu kaznenog prostora, gađao je bliži ugao, ali to nije bilo previše opasno za Čuku.

35. minut - Iz jednog kontra napada je domaćin stvorio velike pometnje, ali Borjan i pored toga nije morao da reaguje.

32. minut - Primirili su napadi crveno-belih i Čuka uspeva nekako da balansira, a da ne dolazi u situaciju da vadi loptu iz mreže. Šapić je blokirao Ivanića, a posle kornera je Kanga bio u prilici.

24. minut - U ovom momentu je posed na strani Zvezde čak 78 odsto. Pritisak je veliki, ali domaći kolektiv uspeva da zadrži nulu.

20. minut - Štoper Šapić vadi loptu sa linije! Pavkov je grudima spustio za Ivanića koji je prebacio golmana i već pomislio da je vreme za slavlje, ali je visoki defanzivac izbacio loptu u korner.

15. minut - I Katai sada pokušava, ali taj udarac završava pored leve stative. Čini se da Zvezda pojačava sada tempo.

14. minut - Kakva odbrana Mićovića! Degenek se izvukao iz jedne gužve i sa ivice kaznenog prostora atraktivno, volejom, pokušao, ali je čuvar mreže Čukaričkog izvadio loptu koja je išla ispod prečke.

11. minut - Evo i prvog konkretnog pokušaja, i to od strane Čukaričkog. Čolović je pokušao da ubaci sa desne strane, izblokiran je, ali je lopta pala na volej Kajeviću koji je pokušao i gađao direktno u golmana Borjana.

5. minut - U prvih pet minuta smo gledali loptu pretežno u nogama igrača Zvezde, ali nema za sada ozbiljnijih prilika i igra se pretežno na polovini domaćina.

1. minut - Utakmica na Banovom brdu je počela! Sudija Miloš Milanović je dao znak da se lopta zakotrlja!

SASTAVI

Čukarički: Mićović, Šapić, Tanasijević, Radojičić, Lukić, Roganović, Docić, Kajević, Ndiaje, Čolović, Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Dragović, Degenek, Eraković, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Pavkov.

Video: Srpski šampion dolazi u dobrom raspoloženju nakon potvrde da će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope

PRE MEČA

Srpski šampion dolazi u dobrom raspoloženju nakon potvrde da će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope. Kluž je pao i na svom terenu, ovoga puta 2:1. Meč sa Čukom ima posebnu važnost zbog momenta u kojem crveno-beli kasne za drugoplasiranim Partizanom dva boda, dok je TSC na tri boda, ali tim iz Bačke Topole ima i dva meča više.

Na megdan domaćinu, Zvezda je izašla skoro u identičnom sastavu kao i protiv Kluža, samo što je umesto Marka Gobeljića na terenu Strahinja Eraković.

Čukarički je, sa druge strane, odigrao dobro i slavio protiv Radničkog 1923 sa 3:0, što je ujedno bio i debi Saše Ilića na klupi tima sa Banovog brda.

Poslednji međusobni meč dva kluba odigran je u martu ove godine i završen je pobedom Zvezde od 2:0, a Čuka je poslednji put ostvarila pobedu na startu 2019. godine kada su upravo na svom terenu slavila sa 3:2.

Video: Debitanstka utakmica i prvi pogodak u dresu novog kluba: Strelac Petar Kunić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA