Kiša napravila haos u Belgiji: Ništa od Formule 1, vozači čekali 4 sata, računaju se kvalifikacije

Nestvarni vremenski uslovi na Spa Frankošampu

  • 0
Formula 1, VN Belgije Foto: Tanjug / AP

Mnogim ljubiteljima Formule 1 je VN Belgije jedna od omiljenih trka u kalendaru. Zato ne čudi veliko interesovanje za ovogodišnje izdanje na Spa Frankošampu, koje se na kraju nije ni održalo. Na hiljade navijača videlo je svoje miljenike samo kako voze iza sigurnosnog vozila, jer trke - nije bilo.

Razlog su nestvarni vremenski uslovi u Belgiji. Jesen je malo više poranila u ovu državu, pa je tokom celog dana na stazi bilo nemoguće videti ni pedalj ispred zbog jake kiše. Slično je bilo i na jučerašnjim kvalifikacijama koje su nekako održane, ali ih je obeležio incident u kojem je učestvovao Lando Noris.

Tokom nedeljnog programa je haos bio još veći. Posle jednog odvoženog kruga na stazi, vozači su povučeni u garažu. Vidljivost i jačina padavina bila je takva da je bilo nemoguće voziti. Neki vozači su čak uzeli mogućnost da odspavaju, pošto se sve oteglo u nedogled.

Čekalo se tri i po sata na dalje korake, vozači su se vratili na stazu, to je dalo neku nadu navijačima da bi mogli da gledaju trku, ali se ponovo posle dva kruga pojavila crvena zastava. Nijedan krug danas nije bio takmičarski, a sve je trajalo tri sata i 46 minuta.

Vozači su na kraju dobili polovinu bodova i to na osnovu klasifikacije iz kvalifikacija. Prvi je tada bio Marks Ferštapen, drugi Džordž Rasel, a treći Luis Hamilton.

Video: Bravo, Ivana! Za 3 stotinke joj izmakla svetska bronza: Srpska juniorka peta na svetu na 100 metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA