Volfsburg "zagrizao" na startu sezone: Vukovi sami na čelu, Lajpcig ostao sa napadačkim glavoboljama

Samo tri boda za gostujući tim u uvodna tri kola u Bundesligi

  • 0
FK Volfsburg, Rusijon Foto: Tanjug / AP

Ko bi rekao da će se posle tri runde Bundeslige na čelu tabele naći Volfsburg? Vukovi koji nisu imali nimalo lak raspored u vidu Bohuma, Herte i Lajpciga ipak su uspeli da "pregrme" sve i ostanu neokrznuti, pa će na pauzu otići širokog osmeha. Danas im ništa nije mogao ni učesnik Lige šampiona za ovu sezonu - 1:0 (0:0).

Nije ovo bio tipičan "bundesligaški" meč pun pogodaka i uzbuđenja. Sve je više ličilo na partiju šaha u kojoj su rivali čekali prvi kiks rivala. Na kraju ga je dočekao Volfsburg koji je u 52. minutu iskoristio grešku odbrane Lajpciga, probio sa leve strane i preko Rusijona došao do zlata vrednog pogotka.

U prvom poluvremenu nije bilo nijedne veće prilike za gol, dok je u drugom pored pogotka Rusijona, još jedan gol mogao da postigne domaći tim. Veghorst je u 58. minutu imao ogromnu šansu kada je izbio sam na golmana gostiju, ali je pucao daleko preko prečke. Šansu da izbori barem bod za Lajpcig imao je Vili Orban u 78. minutu nakon jednog centaršuta, ali je lopta takođe otišla preko gola.

Lajpcig je tako zabeležio drugi poraz na gostovanjima, pošto je poražen i protiv Majnca identičnim rezultatom (1:0) u prvom kolu. Da stvar bude još neprijatnija, u narednom kolu na domaćem terenu imaju verovatno najtežeg mogućeg protivnika u Bundelsigi, minhenski Bajern.

Sa druge strane, Volfsburg ima fantastičnu šansu da i posle reprezentativne pauze nastavi pobednički niz, pošto gostuje Grojter Firtu, koji u prva tri kola ima samo jedan osvojen bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Srpski šampion dolazi u dobrom raspoloženju nakon potvrde da će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA