≫ 

Partizan opet brojao do četiri: Crno-beli bombarder Rikardo ukrasio 100. pobedu Stanojevića

Lider Superlige silan u duelu sa Radničkim iz Niša - 4:0 (2:0)

  • 79
Partizan - Radnički Niš Foto: MN press

Fudbaleri Partizana nisu dozvolili nikakvo iznenađenje posle evropske odiseje. I šesti put ove sezone bili su ubedljivi, pa na reprezentatvnu pauzu putuju kao lideri i najbolji tim Superlige sa maksimalnih 18 bodova i gol-razlikom 22:1.

Crno-beli su rutinski porazili Radnički iz Niša sa 4:0, a Aleksandar Stanojević upisao jubilarnu 100. pobedu na klupi velikana iz Humske za vedar odlazak na odmor i sumiranje utisaka posle burnog leta u kome je pored prednosti nad večitim rivalom na superligaškoj tabeli od dva boda obezbeđena i jesen u Evropi.

Rikardo Gomeš je čovek koji je večeras ukrasio novi trijumf crno-belih fantastičnom rolom - dva gola i dve asistencije. Tražili su se domaćini dobrih 25 minuta, bili na startu i u podređenom položaju u odnosu na Nišlije, ali mic po mic, pojačavali su tempo i u finišu prvog dela stigli do kapitalne prednosti.

Oba puta je Marko Živković bio arhitekta, a Gomeš nebeskim skokom nadvisio čuvare i dva puta matirao iskusnog Kahrimana. Prvi gol u 36. minutu bio je predmet petominutnog spora, jer je toliko trajala VAR provera, a ni sami arbitri na terenu nisu u prvi mah bili sigurni da li je lopta celim obimom prešla gol liniju. Ispostavilo se da jeste.

Drugi gol u 43. bio je preslikan kao prvi i doneo je još jedan nebeski skok golgetera crno-belih na centaršut Živkovića. Pre ubedljivog vođstva Miloš Jojić je bio najbliži da donese prednost crno-belima, ali je posle genijalnog pasa Natha pogodio samo stativu Kahrimanovog gola u 29. minutu.

Partizan nije ostavio nikakvu šansu gostima ni u nastavku, a sjajni Rikardo Gomeš je ispoljio kvalitet više. Prvo je Nathu nesebično asistirao za 3:0 u 62, a zatim u 70. omogućio i mladom Nemanji Joviću da postigne prvenac u Superligi ove sezone.

Zato je po izlasku sa terena u 76, napadač iz Zelenortskih ostva pozdravljen ovacijama Partizanove publike posle sjajnog letnjeg izdanja u kojem je postigao 11 golova u svim takmičenjima i bio jedan od najboljih igrača u šampionskoj mašineriji Aleksandra Stanojevića.

Crno-beli su u poslednjih 20-ak minuta strpljivo čuvali rezultat i trudili se da što pre prođe vreme, a mogli su i još kojim pogotkom da upotpune partiju. Partizan je u Superligi ovog leta nemilosrdan, na čak pet utakmica od šest postigao je minimum četiri gola i pokazao da je dospeo u šampionsku formu.

Partizan - Radnički Niš 4:0 (2:0)

Strelci: Rikardo 36, 43, Natho 63, Jović 70

Stadion: Partizana.

Gledalaca: 2.000

Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović, Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević - Šćekić, Jojić - Terzić (od 55. Marković), Natho (od 69. Pavlović), Holender (od 55. Jović) - Rikardo.

RADNIČKI(4-2-3-1): Kahriman - Bjeličić, Micibući, Škrbić (od 67. Kasalica), Duronjić (od 67. Spasić), Vujadinović (od 46. N. Stevanović), Pejović, Mitrović (od 72. Tomić), Arsić (od 56. Ilić), Todorovski, Aksentijević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miskic

    29. avgust 2021 | 22:51

    Cisto mala opaska :)prosle godine kad je zvezda ovako punila sa po 3,4 komada , svi grobari u glas ,, sklanjalica , duh koji lebdi , itd i sl, sad kad ovi daju po 3,4 gola , to nikako nema govora o sklanjalici , to partizan melje, to ludiloo… i jos jedna opaska, kad su pobedili santa karu radovali su se kao da usli u ls sto je posle i Stanoje prokomentarisao kako ke to za njega Ls :) jbg vazda “ preposteni grobari “ kad je njima lepo tad je sve najbolje i najpostenije !!!

  • Oppo

    29. avgust 2021 | 23:17

    Deki je malo nervozan?! Napred Partizan

  • Grobari Zvezdara

    29. avgust 2021 | 22:42

    🔥 Veceras palimo baklje po celoj Zvezdari, nas kraj nasa pravila... slavi se titula! 🔥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA