Kavani ostaje u Engleskoj, Urugvajci mu otkazali reprezentativni poziv zbog pandemije koronavirusa

Neće moći da pomogne saigračima na utakmicama protiv Perua, Bolivije i Ekvadora

  • 0
Edinson Cavani, Edinson Kavani Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Mančester junajteda, Edinson Kavani ostaće u Engleskoj, iako je prvobitno dobio poziv da nastupa za nacionalni tim na ovoj reprezentativnoj pauzi. Međutim, Urugvajci su se predomislili, shvativši koje će to komplikacije izazvati, pa su digli ruke od igrača Đavola.

Smatrao je seletkor Tabares da neće biti toliko kritično proputovati put od Engleske do Urugvaja, ali su svi kovid-protokoli ipak uticali na njega da promeni mišljenje. Tako neće moći da računa na Kavanija za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Perua, Bolivije i Ekvadora.

U zvaničnom saopštenju, Fudbalski savez Urugvaja napisao je da se Kavaniju otkazuje poziv zbog "komplikovane situacije u kojoj bi se našao po povratku u Englesku".

Urugvaj je jedna od zemalja koje se nalaze na crvenoj listi Ujedinjenog Kraljevstva zbog pandemije, što će reći da igrači moraju u desetodnevni karantin po povratku u zemlju. Samim tim, propustili bi bar jedno kolo Premijer lige.

Još u utorak je jednoglasno odlučeno da klubovi neće puštati igrače u reprezentacije iz Premijer lige, ali su zbog pritisaka FIFA, ipak morali da popuste i neki od njih su već otišli na daleki put. Videćemo da li će Vlada Velike Britanije biti milostiva kada se vrate.

Video: Ilić: Jedina stvar koju zameram svojim igračima je karakter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA