≫ 

Gotovo: Nemanja Miletić se vratio u Partizan

Posle sezone u Saudijskoj Arabiji, defanzivac se vratio u Humsku, ali će ovoga puta igrati svoju primarnu poziciju

  • 16
Nemanja R Miletić, zglob Foto: partizan.rs

Dan pošto je srpska fudbalska javnost naslutila povratak Nemanje Miletića (30) u Partizan i naš fudbal, crno-beli su i zaključili dogovor sa iskusnim defanzivcem. Fudbaler u Humsku stiže kao slobodan igrač, posle prevremenog raskida ugovora sa Al Raedom iz Saudijske Arabije i u Humskoj će potpisati ugovor na godinu dana.

Sticaj srećnih okolnosti je ponovo spojio Partizan i Miletića, pošto je iskusni fudbaler iznenada raskinuo sadarnju sa Al Raedom, iako je u protekloj sezoni bio standardan prvotimac i kao nagradu za dobre partije produžio isprva dvogodišnji ugovor za još sezonu.

Međutim, kako je fudbal u arapskim zemljama još na nivou "opita", bez jasnog plana i strategije, sa konstantnim promenama timova, pomenuti klub je potom odlučio da sve menja iz korena i zahvalio se svim strancima na saradnji, što je Miletiću omogućilo "čiste papire" i finansijsku nadoknadu za dve godine unapred.

S druge strane, Partizan je još od letnjih priprema negde u fioci imao plan za angažovanjem iskusnijeg štopera, prvo iz naše lige, ali kada je postalo jasno da neke opcije iz Niša, Surdulice (...) naprosto nemaju kvalitet, crno-beli su na pripreme poveli mlađane Mateju Đorđevića i Luku Subotića, pokušavajući da u svojim redovima nađu rešenje koje bi stasalo uz Bojana Ostojića, Sinišu Saničanina i Igora Vujačića.

Maki Banjak se u međuvremenu "spakovao" za Kazahstan, odnosno Kairat, što je značilo alternativu manje u rotaciji, a na početku takmičenja postalo jasno da mladi igrači nisu još dovoljno zreli za takav teret i da će štoperi retko odmarati ukoliko se problem ne reši.

No, rekosmo već, sticajem povoljnih okolnosti "namestila" se priča sa Miletićem, koga je kontaktirao i klub, ali i trener Aleksandar Stanojević, jer se radi o igraču koji je dugo bio u Partizanu jedan od nosilaca igre, odlično poznaje prilike i nikada nije birao uloge, pokrivajući dve godine poziciju koja mu nije primarna (desni bek).

Ovoga puta, neće biti improvizacija, Miletić je projektovan kao rešenje na svojoj, štoperskoj poziciji i praktično će se priključiti timu u idealnom momentu, kada već nije bio tokom priprema, a to je rezrezentativna pauza. Jer će imati vremena da se pripremi i sinhronizuje sa ekipom, mada se radi o velikom profesionalcu koji je po pravilu uvek bio jedanm od najspremnijih igrača u timu.

Kao bek stigao do A reprezentacije

Nikola Vasiljević Foto: MN Press

Miletić je u Partizan stigao jula 2017. godine i to kao pojačanje na poziciji štopera. Silom prilika je, međutim, prekomandovan na desnog beka, gde se ustalio, čak i stekao status A reprezentativca Srbije i to kao desni bek, iako je po vokaciji štoper. Za crno-bele je odigrao 141 zvaničan meč u svim takmičenjima, u kojima je postigao devet golova i upisao osam asistencija, uz tri osvojena Kupa Srbije i dva plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, od kojih je onaj u leto 2019. godine upravo njegovo "maslo", pošto je golom Moldeu trasirao put crno-belima.

Prošlog leta je stigla ponuda iz Saudiske Arabije, od Al Reda, koji je klubu iz Humske odmah isplatio obeštećenje od 500.000 evra, a igraču dao bogat ugovor. Miletić je u pomenutom klubu bio standardan, odigrao je 30 mečeva u tamošnjem prvenstvu i Kupu, ali kako se na Istoku planovi menjaju na dnevnom nivou, dve strane su se sporazmno rastale, posle čega je Partizan reagovao i vratio igrača u svoje "jato".

Video: Miletić: Daćemo sve od sebe da napokon osvojimo titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zverko

    31. avgust 2021 | 16:20

    Uuuu ajde jednu sezonu van pa kad nema gde nazad u zvezdu i partizan leleeeeeeee🤣🤣😭😭

  • Lun kralj ponići

    31. avgust 2021 | 18:18

    Nije mi jasno kada svaki upišanko može nekom reći da nezna. Ako sam napisao dobronamerni komentar ne mora da znači da ne volim moj Partizan. Zato neki balavac koji nezna koliko je 6×7 dok ne pogleda u telefon hoće reći starcu kako se prže jajca. Sramota ko sve sebe smatra navijačem trebaš imati radnog staža navijanja za Partizan bar 50 godina a ja imam 60 pa tek onda nekom reći da se ne razume u fudbal. Strašno kakav nam naraštaj dolazi i kako sve znaju samo neznaju da zarade za hleb pa ih roditelji hrane do smrti a posle kradi otimaj jer nije naučio da pošteno zaradi.

  • Grunf

    31. avgust 2021 | 16:13

    Jel kao ekonom ili kao vozač klupskog autobusa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA