≫ 

Konačno završena Romanova super jahta od pola milijarde dolara, pravili je šest godina

"Solaris" će uskoro isploviti iz nemačke luke Bremerhaven

  • 9
Roman Abramovič Foto: Youtube/Gibraltar Yachting, Profimedia/Mark Pain / Shutterstock Editorial

Ruski tajkun, milijarder i gazda engleskog fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramović, ponovio se "igračkom", koja je zapravo gigantsko plovilo, još jedna jahta u njegovoj sve većoj kolekciji brodovlja.

U pitanju je jahta "Solaris", koju je Roman pazario pre izvesnog vremena, a koja je bila na doradi u nemačkoj luci Bremerhaven, gde je konačno završena, tačno šest godina od početka gradnje.

Ruski tajkun, zaljubljenik u super luksuzna plovila, nije propustio ovu priliku - izdvojio je pola milijarde dolara i postao vlasnik jedne od najvećih i najluksuznijih jahti na svetu.

Čisto ako nekog interesuje, ima i većih, skupljih i opremljenijih od "Solarisa" koje, kako je krenuo Rus, samo čekaju da ih Roman kupi. Uzgred, već poseduje jednu takvu - skuplju.

Brod kojim će uskoro ploviti Abramovič, dugačak je 140 metara, ima osam paluba, heliodrom, nekoliko bazena i bič klub, ogroman spa i propratni relaks sadržaj. Jahta je toliko prostorna da u svakom momentu može da ugosti više od 100 ljudi (48 kabina sadrži brod), kao i mesta za 60 članova posade.

Osam snažnih motora u utorbi broda su dovoljna da plovilo dostigne maksimalnu brzinu od 33 kilometara na čas.

Brod "Solaris" je već sedmi u Romanvoj kolekciji plovila, i nije najvredniji, pošto u svom posedu ima i jahtu "Eclipse" vrednu neverovatnih 700 miliona dolara, dugačku 163 metra.

Procenjuje se da je ruski tajkun "težak" 14 milijardi dolara.

Video: Da li je Roman Abramovič uplovio u Boku Kotorsku? Luksuzna jahta usidrena kraj Ostrva Cvijeća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzile

    31. avgust 2021 | 17:46

    Ne vidim poentu. Provozas se malo,izblejis na njoj i prodje zivot. Neces je u grob odneti. Neki imaju svakakve gluposti, a neko prezivljava...

  • lopov

    31. avgust 2021 | 18:31

    Sta ce nekome Sve to ? Pored eclipsa koji vidjam u cg godinama koji izgleda kao kruzer …!

  • Peđa

    31. avgust 2021 | 19:14

    Meni nikad neće biti jasno kako je on od 1990-2000. god. postao milijarder?! Nisam zavidan nego mi jednostavno nije jasno kako se toliki novac zaradi za deset godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA