≫ 

Neuništivi Ronaldo rastužio Srbiju i Irsku: Promašio penal, pa sa dva gola u završnici doneo pobedu

Kakva šteta za Irce

  • 13
Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug / AP

Pa, kakav je to čovek Kristijano Ronaldo i šta bi Portugal bez njega? Taman kada se mislilo da su Portugalu sve lađe potonule, kada je Republika Irska vodila sa 0:1 na minut pred kraj regularnog dela utakmice, ukazao se novi igrač Mančester junajteda i rasplakao goste, ali i navijače Srbije. Držali su palčeve svi koji navijaju za našu selekciju da Ostrvljani nekako izdrže u Faru, ali protiv Kristijana se očigledno ne može - 2:1 (0:1).

Non-stop je Ronaldo bio u centru pažnje, već od starta utakmice. Kada je bilo planirano da izvede penal u 15. minutu utakmice bukvalno je ošamario defanzivca Republike Irske, Daru O'Šeu. Ovaj je hteo da igra taktičku "igru" i poremeti koncentraciju Portugalcu i novom igraču Junajteda.

I u tome je definitivno uspeo, a da stvar bude luđa, za prethodni incident sa fudbalerom Irske sudija mu nije dao ni žuti karton. Pravdu je inače delio Slovenac, Matej Jug, koji je javne opomene večeras delio isključivo reprezentativcima gostujućeg sastava - ukupno četiri, a na kraju je zbog skidanja dresa prilikom proslave gola, ipak morao da "počasti" i Kristijana Ronalda.

Ali, kazna za Portugal stigla je, fudbalskim rečnikom gledano, baš u pravo vreme - u poslednjem minutu prvog poluvremena. Igrač Šefild junajteda, čiji je trener trenutno Slaviša Jokanović, Džon Igan bio je najviši posle kornera koji je izveo Džejmi Megrat i potpuno je šokirao prisutne Portugalce.

Dugo se domaćin mučio da uopšte pronađe put ka golu Republike Irske, ali je na kraju to i učinio tačno pred sam kraj utakmice. U 89. minutu, Ronaldo je ipak pokazao zašto je jedan od najboljih fudbalera sveta, pa je na asistenciju Gedeša doneo bod svojoj reprezentaciji.

Taman kada se mislilo da će Republika Irska proslaviti svoj prvi bod u ovosezonskim kvalifikacijama, još jednom se Portugalcima ukazao premoćni Kristijano Ronaldo. Bukvalno je nadleteo ionako visoke defanzivce gostiju i glavom je doneo pobedu svojoj selekciji u 96. minutu utakmice, koja je inače bila produžena za pet minuta.

U drugoj utakmici naše grupe, Luksemburg je poslao svojevrsnu opomenu Srbiji pred meč u subotu. Jedna od zemalja Beneluksa se na svom terenu relativno lako izborila za tri boda protiv Azerbejdžana i tako sa šest bodova izbila tačno iza leđa našoj zemlji sa dva boda manje - 2:1 (2:0).

Golove su postigli Pinto-Gonsalveš u 8. minutu i Rodrigeš u 28. minutu za domaćina, dok je Mahmudov u 67. minutu postigao počasni pogodak za goste.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Pogledajte terasu Kristijana Ronalda: Bazeni, đakuzi, i pogled na ceo grad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA