≫ 

Podvig BiH protiv prvaka sveta, Crna Gora u 97. minutu iz "slobodnjaka" utišala Istanbul

Remizirali i Hrvati i Slovenci u sredu uveče

  • 10
fudbaleri Bosne i hercegovine Foto: Tanjug/ap

Veliki rezultat nose kući najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine i to sa megdana protiv aktuelnog prvaka sveta Francuske, sa kojom su remizirali u Strazburu 1:1.

"Trikolori" ni u najjačem sastavu nisu pronašli rešenje za pobedu protiv izabranika Ivajla Peteva, koji su čak i vodili golom Edina Džeka, još tada najavili da će skupo prodati kožu apsolutnom favoritu večeras.

Francuzi, predvođeni Embapeom, Grizmanom, Benzemom, Pogbom i ostalim zvezdama izjednačili su u 40. minutu (Grizman), nedugo posle gola gostiju, delovalo je da mogu i do preokreteta, ali ih je potpuno preseklo isključenje Koundea, koje je Bosni donelo vazduha.

Kounde je brutalno startovao na Kolašinca za šta je dobio najpre žuti, a posle VAR intervencije direktan crveni karton.

Iako je produžen niz bez pobede koju Bosanci čekaju već godinu i po dana, bod osvojen na gostovanju kod svetskih prvaka se definitivno može smatrati velikim uspehom i biće od velike koristi za nastavak kvalifikacija protiv direktnih rivala.

Francuska kvalifikacije nastavlja već u subotu nezgodnim gostovanjem Ukrajini, dok Bosna i Hercegovina u utorak čekati Kazahstan, ali će pre toga odigrati i prijateljski meč s Kuvajtom.

U isto vreme, u istanbulu, podvig je priredila i reprezentacija Crne Gore, koja je posle deficita od 0:2 protiv Turaka, uspela da dođe do boda golom u 97. minutu!

Strelac je bio Risto Radunović, koji je u presudnom momentu, u bukvalno poslednjim trenucima meča, majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Prethodno, još u prvom poluvremenu, Marušić je golom "zakuvao" utakmicu i nagovestio burnu završnicu.

Bez pobede su ove večeri ostali i fudbaleri Hrvatske, koji su igrali bez golova sa Rusijom u gostima, kao i Slovenci, koji su upislai egal sa Slovačkom na svom terenu - 1:1.

Video: Proleter je pobedio Radnički rezultatom 1:1: Lapsus spikerke u Dnevniku postao hit na mrežama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA