≫ 

Topola je danas fudbalski centar Srbije, lopta će se zakotrljati na najmodernijem stadionu u državi!

Veliki dan za Topolu, za Bačku, Vojvodinu, za Srbiju i srpski fudbal: posle tri godine radova najmoderniji fudbalski objekat u našoj zemlji je završen i zvanično se otvara u petak od 17 sati prijateljskom utakmicom TSC-a i Ferencvaroša

  • 16
stadion TSC

Foto: Telegraf/Nikola Tomić

Čekanju je došao kraj, i oni najfiniji radovi su dovršeni, glazura udarena, ganc novi stadion je spreman za upotrebu, žitelji Bačke Topole beleže 4. septembar 2021. kao veliki dan, a diči se njime, kako ne, i srpski fudbal (iako država Srbija nije imala udela u finansiranju izgradnje objekta).

Konačno, novi stadion Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole biće zvanično otvoren u petak od 17 sati, kada će prijateljski meč odigrati domaći sastav, član Superlige Srbije, i učesnik Lige Evrope Ferencvaroš.

Telegraf će biti na licu mesta pa ćete sve najzanimljivije trenutke iz grada, atmosferu pre i za vreme utakmice, za vreme ceremonije otvaranja, sa stadiona i oko stadiona, moći da ispratite na našem portalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK TSC Bačka Topola (@fktsc)

 

Ceremonija otvaranja zakazana je za 16 sati, kada će na terenu početi program u kome će se zvanicama i navijačima, pored predsednika TSC-a Janoša Žemberija, obratiti i kapiteni dva kluba koji su u Bačkoj Topoli 1980. godine bili učesnici poslednjeg međusobnog susreta, legenda Ferencvaroša Tibor Njilaši i nekadašnji kapiten FK TSC Ištvan Kovač.

Aktuelni sastavi TSC-a i Ferencvaroša će potom imati čast da budu prvi koji će odmeriti snage na najmodernijem fudbalskom objektu u Srbiji, u meču pod simboličnim nazivom "Sto godina prijateljstva".

Na veliku žalost svih u Topoli, najznačajniji momenat nove ere u FK TSC nije dočekao jedan od ljudi koji je svoj rad i svoje ime utkao u ovaj klub, reč je o Zoltanu Sabu, bivšem sportskom direktoru i treneru ekipe iz Topole, čiji je život ugašen usled posledica kovida u decembru prošle godine.

Zoltan Sabo

Foto: MN Press

Sve je krenulo od Fudbalske akademije, Orban presecao vrpcu, stadion šlag na torti 

 

Podsetimo da je fudbalski bum u Bačkoj Topoli krenuo pre samo nekoliko godina, uz veliku podršku vlade Mađarske i lokalne zajedice na čelu sa gazdom kluba Žemberijem - a sve je krenulo od ideje da se izgradi najmodernija fudbalska akademija u Srbiji.

Rečeno - učinjeno!

Velika zamisao je sprovedena u delo pre tačno tri godine, fudbalski centar koji se nalazi nedaleko od novog stadiona zvanično je tada otvoren uz prisustvo premijera Mađarske Viktora Orbana, i bio je to tek početak ove bajkovite priče koja je sada, sa novim stadionom, najmodernijim u Srbiji, dobila jednu potpuno novu dimenziju, modernu, evropsku.

Hibridna podloga, jedinstvena u Srbiji - triput izdržljivija od obične trave  

 

Stadion će biti kapaciteta 4.500 gledalaca, sa potpuno pokrivenim tribinama i svim pratećim sadržajima, površine oko 5.500 kvadratnih metara.

U sklopu stadiona biće i moderan hotel za smeštaj igrača i trenera.

Stadion će moći da se koristi i u druge namene poput organizacije koncerata, kulturnih dešavanja i raznih sportskih manifestacija. U sklopu sportskog kompleksa biće i bazen, kao i lokali, koji će se izdavati, sve u svrhu da objekat sam sebe izdržava, po ugledu na najmodernije stadione u Evropi i svetu.

Fudbaleri TSC-a su dosad svoje mečeve igrali kao domaćini u Senti, ali sada će konačno moći da budu svoji na svome i da svoje rivale čekaju na novom objektu.

Stadion TSC-a poseban je po mnogo čemu u odnosu na dotrajale srpske stadione, a ono što se izdvaja kao najveća osobenost je podloga na kojoj će se igrati - u pitanju je hibridna trava.

I po ovom segmentu TSC je za korak ispred svih ostalih klubova u našoj zemlji, igrači Mladena Krstajića su već navikli na gusti tepih (u trening centru) čija je najveća prednost u odnosu na onaj sa sto posto prirodnom travom - tri puta veća izdržljivost!

- Ova podloga je kombinacija trave i veštačkih niti, to je hibridni teren koji mi koristimo već skoro godinu dana. Teren je jako dobar. Od igrača smo do sada dobijali samo komplimente, sve pozitivno. Kao što vidite, posle toliko korišćenja ne vide se tragovi da je uopšte igrano na njemu - rekao je direktor Fudbalske škole TSC-a Sabolč Palađi, prilikom naše posete Akademiji u oktobru 2019. odine.

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf89

    3. septembar 2021 | 07:14

    Kako backopalancani a klub iz Backe Topole?

  • Realista

    3. septembar 2021 | 09:05

    Stvarno je šteta što ovakav stadion nema bar 10.000 mjesta pa da mogu igrati na njemu u Evropi.

  • Nesa

    3. septembar 2021 | 07:58

    Mogli su bar za 10000 hiljada da naprave,a ne ovo kao za kosarku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA