≫ 

Nema popusta ni za evropskog šampiona: Bernardeski nagrabusio zbog ilegalnih radnika koje je uposlio

Fudbaler Juventusa hteo da izigra zakon

  • 0
federiko bernardeski Foto: Tanjug/Ap

Fudbaler Juventusa i reprezentativac Italije Federiko Bernardeski (27) našao se u neprilici pošto su ga lokalne vlasti kaznile sa 40.000 evra i suspenzijom radova koje obavlja, zbog toga što je inspekcija utvrdila da je angažovao 11 ilegalnih radnika.

Italijanski mediji navode da je tokom kontrole zatečeno 15 radnika na objektu na obali Karare, inače rodnom mestu fudbalera, od kojih je 11 bilo zaposleno na crno.

Osim toga što će morati da plati visoku globu državi za nezakonite radnje, Bernardeski će do daljeg morati i da obustavi radove, sve dok firma čiji je vlasnik ne obezbedi legalne ugovore svim radnicima.

Zanimljivo je da su karabinjeri koji su bili u kontroli objekta ustanovili da su ilegalni radnici bili obučeni kao kelneri i uslužni radnici na plaži, kako bi zavarali trag i kako ne bi bili otkriveni.

Bernardeski je sa Italijom letos osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a dva dana posle titule napravio je svadbu u svom rodnom mestu gde, kako vidimo, ima velike komercijalne planove.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila firma koja je odgovorna za radove, odbacila je tvrdnje medija uz obrazloženje da su radnici za koje je utvrđeno da nemaju potrebne papire, zapravo ljudi koji su organizovali privatnu žurku u objektu pored onog koji se renovira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA