Engleska suvereno ide ka Svetskom prvenstvu: Andora videla moćnog Lingarda, Kejn dodao šlag na tortu

Makedonci uprksali stvar na gostovanju na Islandu

  • 1
Džesi Lingard Foto: Tanjug / AP

Nije možda to delovalo baš najsjajnije, ali ako pitate Engleze, siguno je da im to neće smetati. Njihova fudbalska reprezentacija ostala je maksimalna posle meča sa Andore, nakon što je odigrala znatno bolje u drugom poluvremenu i dovršila započeti posao - 4:0 (1:0).

Englezi su sada miljama ispred drugoplasirane ekipe u grupi Albanije, koja je u završnici uspela da zakuva čorbu Mađarima. Armando Broja je pogotkom u 87. minutu doneo domaćima na tom susretu tri boda, koja ih smeštaju trenutno na mesto koje vodi u baraž. Gordi Albion je prvi sa 15 bodova, dok su Albanci drugi sa devet.

Ali vratimo se na "Vembli", gde je sve krenulo pogotkom Džesija Lingarda u 18. minutu utakmice. Odlično se snašao engleski fudbaler nakon odbitka i skinuo je kamen ogromnom broju navijača na stadionu.

Moglo je već do poluvremenu da bude i ubedljivije, pošto su odlične šanse imali i sam Lingard, kao i Patrik Bamford, Konor Koudi, Džud Belingem, Ris Džejms... Ali tek u 72. minutu je utakmica rešena.

Kristijan Garsija skrivio je penal koji je dosudio Papapetru, do lopte je došao Hari Kejn i lako je matirao golmana Andore. Već šest minuta kasnije do još jednog gola došao je Džesi Lingard, da bi Bukajo Saka glavom posle kornera 85. minutu stavio tačku na ovaj meč.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Island se vratio iz mrtvih protiv Severne Makedonije, koja će dugo žaliti za ishodom u Rejkjaviku. Imale su naše južne komšije rezultat koji ih vodi na prvo mesto u grupi ispred Jermenije i Nemačke, ali su u poslednjih 15 minuta doživeli pomračenje i dopustili domaćinu da "otme" bod - 2:2 (0:1).

Poveli su Makedonci preko Velkovskog u 12. minutu, na 0:2 povisio je Alioski u 54. minutu, a već deset minuta kasnije imali smo malu VAR dramu, kada je Arnasonu poništen gol. Međutim, VAR je u 78. minutu bio na strani Islanđana, pa je gol Bjarnasona ostao da važi, dok je Gudjonsen u 84. minutu sevirao hladan tuš.

Daleko do toga da su Makedonci daleko od baraža, i dalje su u igri za prolazak dalje, ali će morati da jure Jermeniju, koja je sada poprilično odmakla.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U preostalom meču popodnevnog programa, Bugarska je minimalnim rezultatom pobedila Litvaniju (1:0).

Video: Piksi prvi put vodi Srbiju pred navijačima, a tribine Marakane više nego poluprazne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    5. septembar 2021 | 21:31

    Mnogo ce ronaldo imati da nauci od lingarda. Covek je masina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA