≫ 

Nezapamćen skandal u Sao Paulu: Brazilski zdravstveni radnici izbacili Mesija i Argentince s terena

Nezabeležene scene u Južnoj Americi...

  • 18
Prekinut meč Argentine i Brazila Foto: Tanjug/AP

Veliki derbi južnoameričkih kvalifikacija Brazil - Argentina prekinut je posle samo sedam minuta igre jer su domaćini, tačnije brazilski zdravstveni radnici i policija pokušali da izbace sa terena fudbalere gostiju?!

Tek što je meč počeo i to oštrim startom Otamendija na Ederu Militau, igrači dva tima su se sukobili, a dok je to trajalo, zvaničnici iz Brazila, policija i oni koji se bave suzbijanjem korona virusa, ušli su na teren sa namerom da odstrane četvoricu fudbalera Argentine koji su stigli iz Engleske na ovaj meč.

Prema važećim pravilima za suzbijanje kovida u Brazilu, svi koji dolaze iz Velike Britanije moraju odmah u 14-dnevni karantin, a igrači Argentine koji su sporni su: Emi Buendija, Emilijano Martinez, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero.

Britanski Telegraf javlja da su brazilske vlasti nameravale da izvedu četvoricu fudbalera sa terena i odmah ih deportuju iz zemlje, što je bio znak za Mesija i ostale saigrače da napuste teren i odu u svlačionicu.

Brazilci su ostali na terenu, zatim je Mesi izašao ponovo na travnjak i razgovarao sa Titeom i Nejmarom, ali se čini da se meč neće nastaviti.

- Ovde smo bili tri dana, čekali smo da meč počne, zašto niste ranije došli? - navodno je upitao Mesi brazilske službenike tokom intervencije.

Selektor Argentine Lionel Skaloni kratko je poručio da ih niko nije upozorio na ovako nešto.

S druge srane, brazilski mediji prenose da su čak i pre utakmice nadležni organi dolazili u hotel gde su bili smešteni fudbaleri Argentine, kako bi im zabranili nastup, ali su se oni oglušili na taj pokušaj.

Meč je definitivno prekinut "zbog kršenja propisa o suzbijanju korona virusa", a o daljoj sudbini odluku će doneti Fudbalska federacija Južne Amerike.

Video: Zajednička bakljada navijača TSC-a i Ferencvaroša na novom stadionu u Bačkoj Topoli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA