≫ 

Partizan prati situaciju: Suma čeka pregovore Liverpula, Rome i Olimpijakosa sa pučistima u Gvineji

Veliki evropski klubovi traže kompromis sa novom Vladom Gvineje i spremni su da pošalju privatne avione kako bi izbavili igrače iz Konakrija

  • 5
Sejduba Suma Foto: Marko Jovanović

Operacija izbavljenja Sejdube Sume iz Gvineje, gde je praktično zarobljen u hotelu sa kompletnom reprezentacijom pomenute zemlje usled vojnog puča, mogla bi već tokom današnjeg dana da dobije pozitivan epilog, ukoliko se poklope određene kockice u pregovorima najvećih evropskih klubova sa privremenom vlašću. Fudbaler Partizana ima dva plana povratka u Srbiju i oba su usko vezana za saigrače koji igraju u Liverpulu, Romi i Olimpijakosu...

O čemu se zapravo radi? Rekosmo već da su pregovori trenutne vlasti u Gvineji i najvećih klubova već počeli, jer se traži način da se fudbaleri izvuku iz hotela u kome borave i napuste zemlju, kako bi se vratili u svoje klubove, iako su granice trenutno zatvorene i za ulaske i za izlaske sa pomenute teritorije.

Ipak, postoji nagoveštaj kompromisa u kome bi Liverpul poslao privatni avion za svog fudbalera Nabija Keitu, što bi automatski omogućilo i Sumi da napusti Gvineju, pošto je veliki prijatelj sa igračem engleskog kluba, ali bi se u tom slučaju javio drugi problem.

Naime, fudbaler Partizana bi u tom slučaju, zbog privatnog prevoza, morao da ostavi sve svoje stvari u Gvineji, a zbog nedostatka britanske vize bio bi primoran da ostane u tranzitu, što takođe komplikuje put do Srbije.

Sejduba Suma Foto: MN Press

Drugi scenario je, pak, znatno povoiljniji za Sumu i tiče se trojice igrača Olimpijakosa, koji brane boje Gvineje - Algasima Baha i braće Kamara. Naime, ukoliko grčki velikan pošalje privatni avion za Konakri po svoje fudbalere, to bi automatski bilo spasonosno rešenje i za vezistu crno-belih, koji bi sa njima stigao do Atine, a potom mnogo lakše do Beograda nego u slučaju da se nađe na tlu Engleske. Isto važi i u slučaju da Suma ka Evropi krene privatnim avionom Rome, sa saigračem iz reprezentacije Amaduom Dijavarom.

U svakom slučaju, u toku današnjeg dana će sve biti mnogo jasnije, mada informacije sa lica mesta govore da u tamoru selekcije Gvineje vlada velika neizvesnost, iako se čine svi napori da igrači nađu put do svojih klubova i pored čvrste zabrane napuštanja zemlje (pominje se čak i uvođenje policijskog časa).

Video: Suma potvrdio da je zbog povrede izašao na poluvremenu: Kad to osećam onda ne mogu da završim meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    6. septembar 2021 | 14:11

    A Partizan da pošalje avion pa svi oni sa Sumom? ...ili mira da se švercuje?? :-)

  • naja

    6. septembar 2021 | 15:00

    Kada bude prelet preko Srbije ili bivše SFRJ neka iskoči padobranom. Može i da ostane dok se sto osto ne oporavi.

  • bg

    6. septembar 2021 | 16:36

    Poslace vazura kosovar cuveni avion po Sumu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA