"Nikada nemojte da me poredite sa Ronaldom": Lukaku ljut što ga stavljaju u isti koš sa Portugalcem

Njemu se ne sviđa što strani mediji već sada "pumpaju" priču o tome kako bi mogao da uđe u istoriju

  • 1
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Belgija - Italija Foto: Tanjug/AP

Belgija dominira u septembarskom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Nakon pobede protiv Estonije, gde je pukla i petarda (5:2), Đavoli su porazili i selekciju Češke na svom "King Baduan" stadionu rezultatom 3:0.

Glavni i odgovorni za obe te pobede pored Hansa Vanakena bio je Romelu Lukaku, koji je upisao čak tri gola uz jednu asistenciju. Belgijski napadač je ove sezone nastavio sjajnu formu koja ga je krasila u prošloj u kojoj je na 44 utakmice za Inter postigao 30 golova uz deset ostvarenih asistencija.

Interesantno je da je protiv Republike Češke odigrao svoju 100. utakmicu za svoju reprezentaciju, a do sada se u strelce upisao u 68 navrata. Novinari su ga priupitali da li je moguće da u nekom trenutku odstigne 111 golova, koliko je Ronaldo postigao za Portugal, čime je postavio novi rekord.

- Nikada me nemojte upoređivati sa Ronaldom. Nikada. Kristijano je za mene jedan od tri najbolja igrača u istoriji fudbala. Neću reći da li je prvi, drugi ili treći, ali je među njima. To što je on postigao u fudbalu je za sve igrače moje generacije potpuno neverovatno. Imao sam sreće da sam se takmičio protiv njega dok sam bio u Italiji. Sada ćemo se sresti u Premijer ligi i to mi je drago. A ta poređenja mene i njega i poređenje statistika stvarno nema nikakvog smisla - ljutito je rekao Lukaku.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA