≫ 

Kakve su šanse Srbije, pred meč sa Irskom, za direktan plasman na Mundijal u Kataru?

Orlovi su već viđeni kao drugoplasirana selekcija, bez obzira na to što su trenutno prvi u grupi A

  • 19
Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Iako je tokom vikenda Luksemburg ubedljivo pao, a na polovini kvalifikacija drži prvo mesto u grupi, šanse fudbalske reprezentacije Srbije da direktno odu na Svetsko prvenstvo i dalje su male!

Prema istraživanju agencije "Gracenote", Orlovi pred večerašnji meč sa Republikom Irskom u Dablinu (20.45) imaju svega 20 odsto šansi da grupu završe na prvom mestu.

S druge strane, trenutna situacija u grupi daje za pravo Orlovima da se makar zadovolje baražom - za šta su šanse čak 77 odsto - mada je selektor Dragan Stojković Piksi svima dao do znanja da puca na sam vrh.

Vels, Češka, Austrija, Poljska, pa čak i Španija, su selekcije kojima se, uz Srbiju, predviđa drugo mesto u grupi, što znači da će Orlovi, ukoliko ne odu direktno, imati težak posao u baražu.

Portugalci trenutno imaju 80 odsto šansi da budu prvi u našoj grupi, mada nam nisu jasni parametri. Stoji da Kristijano Ronaldo i ekipa dočekuju Srbiju u poslednjem kolu, ali s obzirom na to da se gleda gol-razlika možda Orlovima i bod bude dovoljan u Lisabonu.

Gledajući ostale zemlje bivše Jugoslavije, Hrvati imaju 70 odsto šansi da se nađu na Mundijalu, BiH je na devet, Severna Makedonija na osam, Slovenija na četiri odsto, dok je Crna Gora na svega jedan odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    7. septembar 2021 | 11:23

    Najviše u životu mrzim one koji se predaju bez borbe .Ko to kaže da će Portugal biti prvi u grupi , ama nema predaje do kraja ......

  • Nosmoking

    7. septembar 2021 | 11:18

    Zato sto je to Portugal, to su parametri... Ali zato se treba dovesti u situaciju da nam i bod igra protiv njih pa probati odigrati srcano..ko zna, nije to nemoguca misija, treba biti hrabar!

  • Rocky

    7. septembar 2021 | 11:34

    Realno je da zavrsimo grupu kao drugoplasirani, sve ostalp je bonus koji ce nas baciti u ekstazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA