Matematika je rekla svoje: Ronaldo najbolji igrač svih vremena, analizirano čak 7 faktora za TOP 10

Mesi je odmah iza njega, Maradona je tek na devetom mestu

  • 9

Napadač Mančester junajteda Kristijano Ronaldo je najveći fudbaler ikada, prema studiji vodećeg profesora matematike Univerziteta u Oksfordu Toma Kroforda!

Pomenuti naučnik je sastavio listu deset najboljih igrača svih vremena, uzimajući u obzir sedam faktora: klupske golove, klupske titule, internacionalne golove, internacionalne titule, Zlatnu loptu, individualne rekorde i "sezone Z-faktora" koje su dodeljenje za posebno odlučujuće sezone kao što je ona Ronaldova 2013/14 u kojoj je dao 17 golova u Ligi šampiona.

Doktor Kraford je najpre suzio izbor za najbolkjeg igrača ikada tako što je u obzir uzimao samo one igrače koji su Zlatnu loptu osvojili najmanje dva puta. Tada mu je ostalo 13 igrača, a posle primene pomenutih kategorija najpre je izabrao tih deset najboljih - a onda i samog Ronalda kao najboljeg.

Portugalac je briljirao sa skorom 537 od mogućih 700 bodova, sa 34 ispred Lionela Mesija koji je zauzeo drugu poziciju. Ronaldo je dobio i "GOAT indeksni rezultat" 100 ispred Mesijevog 94.

Na trećem mestu najboljih svih vremena nalazi se Pele, Mađar Ferenc Puškaš je četvrti, Brazilac Ronaldo je peti, na šestom mestu je Marko van Basten, a zatim slede Alfredo Di Stefano, Mišel Platini, Maradona i Johan Krojf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    8. septembar 2021 | 09:54

    Profo, da si jednom u životu šutnuo loptu, sada bi znao da fudbal nije i nikada neće biti matematika.

  • Zoki ZH

    8. septembar 2021 | 10:37

    Za mene jeste naj bolji svih vremena!

  • Majkl Džondar

    8. septembar 2021 | 10:13

    Samo nije uzeo u obzir da fudbal timski sport i da sve te titule nisu zasluga samo jednog igrača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA