Optužen za nameštanje, suspendovan na 12 godina zbog kokaina: Bivša zvezda Serije A se vraća fudbalu

Mnogi ljubitelji fudbala su i zaboravili na Frančeska Flakija...

  • 3
Frančesko Flaki Flaki u duelu sa Maldinijem 2005. godine Foto: Profimedia/PACO SERINELLI/AFP

Početkom 2007. godine Frančesko Flaki je bio na dobrom putu da postane legenda Sampdorije i Serije A! Kapiten kluba, strelac više od 100 golova i prvi put je dobio poziv da igra za reprezentaciju Italije!

Međutim, njegov život se vrlo brzo promenio, samo nekoliko sati nakon utakmice protiv Intera 28. januara 2007. godine kada je bio pozitivan na kokain. Epilog svega - supenzija na dve godine iz bilo kojih fudbalskih aktivnosti!

- Izgubio sam sve u tom trenutku. Bio sam idol u Đenovi. Godinu sam počeo sa dva gola i dobio sam poziv da igram za reprezentaciju - rekao je za "BBC" Flaki čija karijera je završena dve godine kasnije.

Priča ide i u 2006. godinu kadaje Flaki optužen za pokušaj nameštanja utakmica i suspendovan je na dva meseca. Tvrdio je da nije imao ništa s tim, mada je njegov telefon tada prisluškivan.

Elem, te 2009. godine Flaki je kroz Seriju B pokušao da se vrati u ritam. Najpre je igrao polusezonu za Empoli, a onda je na leto prešao u Brešu u čijem dresu je u decembru pomenute godine ponovo bio pozitivan na kokain. Ovoga puta, kazna je bila mnogo veća - 12 godina van fudbala na najvišem nivou!

Izgledalo je da je to kraj za Flakija koji je, iza Roberta Manćinija i Đanluke Vijalija, treći strelac Sampdorije u istoriji. Međutim, posle 12 godina pauze, Flaki se sa 46 godina u januaru vraća u petu ligu, u tim "Sinja 1914."

U pitanju je lokalni klub koji vodi njegov prijatelj kao predsednik, a u kom je Flaki radio i kao trener mlađih kategorija.

- Veoma sam uzbuđen, jer se približava datum povratka. Sve je počelo kao šala, a onda smo postali ozbiljni. Andrea, moj prijatelj, počeo je da me provocira da više ne mogu da igram i da sam prestar. Jeste da 12 godina nisam ulazio na odgovarajuće igralište, ali ja sam čovek fudbala i živim za te emocije koje mi nedostaju. Znam da sam ranije pogrešio i kajem se, znam i da danas nisam više toliko brz, ali ću moći da odradim svoj deo posla i pomognem momcima - rekao je Flaki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fejsal mulic

    8. septembar 2021 | 12:09

    taman za zvezdu novi centarfor

  • Toni

    8. septembar 2021 | 13:14

    Svi nameštaju bez predaha , to je sigurna lova , od čega bi živeli klubovi sa toliko bogatih aktera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA