Protiv Srbije udario u zid, pa eksplodirao i nadmašio Ronalda, Mesija, Nejmara, Runija...

Haland nastavlja da teroriše golmane u dresu reprezentacije Norveške

  • 2
Erling Haland Foto: AP/Tanjug

Sa tri pogotka protiv Gibraltara u utorak veče, norveški napadač Erling Haland nastavio je impresivan niz datih golova u dresu nacionalnog tima!

Haland je debi u dresu Norvežana imao u septembru 2019. protiv Malte, zatim je igrao i protiv Švedske pre onog meča polufinala baraža Lige nacija protiv Srbije 2020. godine, a zanimljivo da u prva tri meča nije tresao mrežu.

Međutim, od tada kreće Halandov teror u dresu nacionalnog tima i 12 golova na isto toliko mečeva, a odigrao ih je ukupno 15 za Norvešku.

As Borusije iz Dortmunda je na ovaj način nadmašio dostignuća Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Vejna Runija i Nejmara kojima je mnogo više trebalo da postignu 12 golova u dresu svojih zemalja.

Nejmaru su trebale 22 utakmice za Brazil, Ronaldu 34 za Portugalce, dok su Mesi i Runi morali da odigraju 36 utakmica za Argentinu i Englesku.

- On se sprema da uradi nešto istorijsko, ali mene najviše raduje to što je preuzeo odgovornost kada je u pitanju svest igranja za reprezentaciju Norveške - rekao je selektor Solbaken.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA