≫ 

Neverovatan potez FS Holandije, pet godina kazne za dečaka koji je odradio "selfi" sa Depajem

Javnost u Holandiji zatečena ovakvom kaznom

  • 0
memfis depaj Foto: Tanjug/Ap

Dečak koji je iskoristio utakmicu između Holandije i Crne Gore da utrči na teren i uradi "selfi" sa zvezdom selekcije "lala" Memfisom Depajem, kažnjen je sa čak pet godina zabrane ulaska na bilo koji stadion u državi, pišu holandski mediji.

Zapravo, kazna je 15 meseci, uslovno od 45 dana, ako je to ovom momku po imenu Amin prvi ovakav ispad. U slučaju da nije, narednih pet godina neće moći na tribine. To važi i za ostalih 15 navijača koji su utrčali na teren te večeri, od kojih je većina kažnjena i novčano.

Trinaestogodišnji Amin je dan nakon subotnje utakmice igrane u Ajndhovenu postao poznat "preko noći", jer je njegov "selfi" sa Depajem raznežio mnoge, međutim ne i Fudbalski savez Holandije, koji je bio rigorozan prilikom izricanje kazne, na opšte nezadovoljstvo javnosti.

Dan kasnije, Aminovi roditelji su dobili telefonski poziv i saznali kaznu za sina.

Kaznu suspenzije prati i ona novčana, obično je 450 evra, ali u slučaju Amina, jer se radi o maloletnom licu, smanjena je na 100 evra.

Među najglasnijima koji su se usprotivili ovakvoj kazni je bivši holandski fudbaler Hans Kraj koji se ponudio da plati kaznu umesto dečakovih roditelja, jer smatra da je nepravedno da dečak bude drastično kažnjen iako razume odluku Saveza, jer, kako ističe, neke granice moraju da postoje.

Ali, pet godina? Što je mnogo, mnogo je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA