Haos nakon reprezentativne pauze: Brazilci blokiraju svoje fudbalere u Engleskoj, neće igrati u LŠ?

Fudbalski savez ove zemlje na taj način želi da se osveti klubovima koji nisu pustili igrače na reprezentativnu pauzu

  • 1
Fudbal, FK Mančester siti - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Nismo gledali baš prijatne scene minulog vikenda u Brazilu. Umesto spektakla i utakmice između domaćeg tima i Argentine, dobili smo prekid koji su uzrokovale zdravstvene vlasti te zemlje, koje nisu dopustile pojedinim igračima gostujućeg sastava da nastupe.

Neki klubovi su se još pre početka kvalifikacija bunili i zabranili fudbalerima da putuju na okupljanje svojih reprezentacija. Naročito izražena situacija sa tim u vezi viđena je u Engleskoj, gde je velika većina Premijerligaša stavila rampu svojim igračima.

Priča je dobila nastavak, pa je fudbalski savez Brazila podneo zahtev FIFA u kojem se izričito zahteva da se svi Premijerligaši koji nisu dali dozvolu igračima iz ove zemlje kazne suspenzijom na pet dana.

Iako to samo po sebi ne deluje tragično, mnogo bi mogli da ispaštaju Čelsi i Mančester junajted koji tako ne bi mogli da računaju na Brazilce u Ligi šampiona u utorak, dok recimo Liverpul i Mančester siti koji igraju dan kasnije ne bi bili oštećeni.

Brazil - Bolivija, fudbalske reprezentacije Foto: Tanjug/AP

Na listi igrača koji bi propustili naredne susrete nalaze se Tijago Silva (Čelsi), Ederson i Gabrijel Žesus (Mančester siti), Fabinjo, Roberto Firmino i Alison (Liverpul), Fred (Mančester junajted) i Rafinja (Lids). Zbog toga Fudbalski savez Englekse sada pregovara sa FIFA kako bi našao neko zajedničko rešenje, a klubovi bili pošteđeni.

I klubovi su rekli da će podneti zvaničnu žalbu FIFA uz nadu da ovaj problem neće izazvati dodatne posledice.

- Igrači ne bi smeli da budu kažnjeni za ono što je van njihove kontrole. Takođe, kažnjavaju se klubovi zbog toga što su stavili zdravlje igrača na prvo mesto i nisu im dozvolili da putuju u zemlje koje su u crvenoj zoni, što su savetovali predstavnici Zdravstvene organizacije Engleske. Uz sve to bi Čelsi i Junajted bili dodatno kažnjeni sa izostancima za Ligu šampiona, a Liverpul i Siti ne - piše britanski "Independent".

Video: Piksi: Sportska nesreća, možemo da budemo ponosni na fudbal koji igramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    9. septembar 2021 | 09:06

    „…mnogo bi mogli da ispaštaju Čelsi i Mančester junajted koji tako ne bi mogli da računaju na Brazilce u Ligi šampiona…“Lupate za medalju! Mančester igra protiv Jang bojsa koji su kao ekipa srednja zalost i faliće im samo Fred, koji i nije neki ključni igrač u ekipi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA