≫ 

Bageri i mašinerija rade, ali se ekipa vraća: Real u nedelju sa Seltom na nedovršenom stadionu

Santijago Bernabeu će komplet biti renoviran tek 2023. godine

  • 0
santijago bernabeu Foto: twitter/LosBlancos_Live

Fudbaleri Real Madrida u nedelju će se, posle godinu i po dana, vratiti na svoj stadion "Santijago Bernabeu" koji je u međuvremenu nadograđen, ali nije u potpunosti završen. To će biti tek u januaru 2023. godine.

Utakmica 4. kola La Lige protiv Selte biće prva koju će Real igrati na svom stadionu nakon 1. marta 2020, poslednjeg domaćeg susreta uoči početka pandemije.

Prekid svih sportskih takmičenja Real je iskoristio za privremeni početak dugo planiranih radova na potpunoj obnovi 74 godine starog zdanja.

Od tada je Real igrao na pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano, na kojem inače igra njegova razvojna ekipa Kastilja, kapaciteta svega 6000 gledalaca. No, povratak navijača na stadione promenio je potrebe kluba u odnosu na pandemijske utakmice iza zatvorenih vrata, pa će se ekipa vratiti na staro mesto iako stadion nije u poptunosti gotov.

Južna i zapadna tribina još nisu spremne, trenutno su na stadionu bageri, pa će kapacitet za utakmicu sa Seltom i nekoliko sledećih biti ograničen na 30.000 ljudi, iako bi ih, čak i uz preostala ograničenja zbog kovida, moglo ući 50.000.

Video: Jović pecnuo Đuričića posle Katara: Odigraj nekad loptu, možda bih dao još koji gol!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA