≫ 

Ni grčki fudbalski polubog ne pomaže, dao ostavku posle pet meseci na mesto predsednika Saveza

Teodoros Zagorakis nema kapaciteta da pogura fudbal u zemlji Helena ka sigurnoj luci

  • 0
Teo Zagorakis, Grčka Foto: Screenshot/You Tube

Grčki fudbal pretrpeo je novi udarac pošto je u četvrtak, samo pet meseci po dolasku na poziciju, Teodoros Zagorakis dao ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza ove zemlje.

Razlog je naveo u saopštenju, a suštinski se radi o tome da je shvatio da ne može da se izbori sa silnim problema koji godinama potresaju tamošnji fudbal, od huliganskih ispada, preko pravog rata na relaciji nekoliko klubova, te korupcije.

Brzo mu je bilo jasno gde je došao i da nema kapaciteta da se izbori sa izazovima koje je imao pred sobom.

- Dokle god neki ljudi konstantno urušavaju grčki fudbal, održavajući toksičnu atmosferu, bez ikakvog razloga i povoda... Ovaj sport će sve više da tone u očima navijača, a jedini gubitnik je fudbal i ništa drugo - napisao je Zagorakis u saopštenju, njegovom poslednjem kao predsednika Saveza.

Dakle, ni čovek koji kod Grka uživa najveće moguće poštovanje, status poluboga kao kapiten najslavnije reprezentacije koja je postala prvak Evrope 2004. godine, nije uspeo da pronađe način da se izbori sa nagomilanim problemima, koji iz sezone u sezonu ozbiljno urušavaju tamošnji fudbal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA