Hibridni tereni "niču" po čitavoj Hrvatskoj, imaju ga i drugoligaši, u Srbiji takav ima samo TSC

Hrvati punom parom rade na poboljšanju fudbalske infrastrukture

  • 6
TSC Bačka Topola

Foto: Mateja Beljan

Hrvatski fudbalski savez, lokalne zajednice i klubovi, uz podršku UEFA, kontinuirano doprinose podizanju kvaliteta domaće lige u svakom smislu, a jedan od pokazatelja stanja najpopularnijeg sporta u komšiluku je i postavljanje najsvaremenijih travnatih podloga.

U četvrtak je u Varaždinu, na stadionu drugoligaša, postavljen još jedan hibridni travnjak vredan milion evra, kvalitetniji od obične trave i triput izdržljiviji od stoprocentno prirodne podloge.

Podsetimo, takvu podlogu u Srbiji ima samo TSC iz Bačke Topole, a u Hrvatskoj je to sada već postao standard.

Osim u Varaždinu, hibridni tereni postoje i na Rujevici, Maksimiru, u Koprivnici, Kranjčevićevoj, Puli, Poljudu, Velikoj Gorici i Šibeniku, pa se može reći da je gotovo čitava liga pokrivena ovom vrstom podloge. I tu se Hrvati ne zaustavljaju.

- Ovo je još jedan pokazatelj da HNS ulaže u infrastrukturu. Želimo ulagati gde god budemo mogli. No, bez pomoći lokalnih čelnika to ne bilo moguće. Hvala svima koji su sudelovali u ovom projektu i siguran sam da će sledeća utakmica na istom travnjaku biti kvalitetnija - rekao je Marijan Kustić, predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza dodavši da ovo veliki zalog za budućnost.

- Sve smo bliži tome da svi tereni prvoligaša budu hibridni. Ovo ulaganje ogroman je zamajac povratku NK Varaždina u 1. HNL - rekao je Nenad Horvatić, predsednik Varaždina i član Izvršnog odbora HNS-a i predsednik Komisije za infrastrukturu HNS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. septembar 2021 | 23:57

    Kako sad ovo,zar mi nismo ekonomski tigar?A da,mi smo napravili stadione,Leskovac,Kraljevo,Zajecar itd.!!

  • baba smilja iz darosave

    10. septembar 2021 | 06:04

    nama su dobre i seoske livade jer svakako smo treca liga

  • Toni

    10. septembar 2021 | 08:04

    Maksimir je oranica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA