Ovo nema ni u beton ligi: U Španiji odigran prijateljski meč gde su oba kluba odnela pobedu?

Utakmica nije bila rezultatski bitna, u pitanju je samo održavanje forme usled reprezentativne pauze

  • 0
Sevilja, Alaves Printskrin: Youtube / Sevilla FC

Reprezentativna pauza je poslala na "odmor" skoro sve klubove na svetu. Međutim, neki klubovi su želeli da ostanu u formi, te su organizovali prijateljske utakmice. Jedna takva dolazi iz Španije, gde su igrali Sevilja i Alaveš, sve bi to bilo uobijačeno, ali na kraju su obe ekipe pobedile?

Samo što je počela sezona, došlo je vreme za prvu pauzu i malo zgusnutiji raspored zbog prvog Svetskog prvenstva koje se organizuje u decembru, tako da je ceo fudbalski kalendar morao da se reorganizuje.

Kako bi klubovi ostali u formi, odnosno, kako ne bi pravili ogromnu pauzu, ovih dana su se mogli videti brojni prijateljski mečevi. Jedan izuzetno zanimljiv dolazi iz Španije, gde su igrali Sevilja i Alaveš, a ukoliko se pitate ko je pobednik? Nema ga.

Tačnije, oba kluba su pobedila.

Naime, prijateljska je organizovana na stadionu Sevilje, a odluka je pala da se igraju dva "poluvremena" po 60 minuta, umesto uobičajenih 45. Prenos je mogao da se prati putem "strima" na zvaničnom Jutjub kanalu domaće ekipe, ali upravo zbog tog prenosa i ne postoji pobednik.

Posle 90 minuta igre, Sevilja je prekinula prenos i rezultat je bio 1:0 za njih, tako da su oni proglasili sebe za pobednika.

Međutim, ostalo je još pola sata za igru, što je i više nego dovoljno da se dese neki preokreti. Ko bi rekao da će upravo jedan takakv zadesiti i Sevilju.

Alaveš je u preostalih 30 minuta uspeo da postigne dva gola i preokrenuo je na 2:1, te su sami sebe proglasili za pobednika.

Iako rezultatski nije bitan, meč je bio poprilično zanimljiv za praćenje. Ukoliko neko želi da pogleda ovu utakmicu, to može uraditi u videu ispod.

Video: Piksi: Sportska nesreća, možemo da budemo ponosni na fudbal koji igramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA