≫ 

Murinja za vikend očekuje specijalni jubilej, može li Srbin da mu pokvari 1000. utakmicu u karijeri?

"Posebni" dolazi do jedne nestvarne brojke

  • 0
Jose Mourinho, Žoze Murinjo Foto: Tanjug/AP

Italijanska Roma će za vikend igrati utakmicu protiv Sasuola, a ovaj meč će biti poseban i za njihovog trenera Žozea Murinja, jer će ovo njemu biti 1.000 utakmica u karijeri koju vodi kao trener.

Sasuolo, za koji nastupa srpski reprezentativac Filip Đuričić se trenutno nalazi u dobroj formi, te Murinju neće biti baš lako da na sjajan način proslavi ovaj jubilej.

Murinjo je svoju trenersku karijeru počeo pre 21 godine, kada je preuzeo ekipu Benfike, ali tamo se nije dugo zadržao.

Posle ove ekipe, vodio je Leiriju, pre nego što je 2002 godine postao trener Porta, s kojim je osvojio Ligu šampiona i plasirao sebe među sam krem svetskog fudbala.

Usledio je prelazak u Čelsi, potom Inter, Real iz Madrida... Poslednjih godina se okušao i u Mančester junajtedu, ali i u Totenhem Hotspuru gde nije uspeo da ostvari rezultate kao prethodnih godina.

Svoju priliku za "novi početak" je video u Romi, gde je došao ovog leta i već je pokazao zašto je "Posebni", u prva dva kola ostvario je dve ubedljive pobede.

Žoze Murinjo će na ovaj način postati tek 48. trener u istoriji koji je vodio neki klub na 1.000 utakmica. Ispred njega na ovoj listi se nalaze njegov sunarodnik Fernando Santoš (1.008), selektor Portugala, te nekadašnji jugoslovenski fudbaler i selektor, Ivica Osim (1.010.).

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA