≫ 

Stanojević pred meč sa Radničkim: "Sve osim pobede, za mene je neuspeh"

Strateg crno-belih je imao dosta toga za razgovor

  • 8
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana gostuju ekipi Radničkog iz Kragujevca u okviru sedmog kola Superlige Srbije, a povodom tog meča, trener Partizana Aleksandar Stanojević je imao i mnogo toga da kaže, pogotovo što se tiče novih igrača ovog kluba - Nemanje Miletića i Kvinsija Meniga.

Partizan ove sezone igra veoma dobro, u prvenstvu su zaređali svih šest pobeda, a uz to su obezbedili i učešće u Ligi konferencija. Sve to je i više no dovoljno da ljudi shvate ko je favorit u ovom meču.

- Jasno je u kom pravcu razmišljamo, uvek moramo da idemo na pobedu i kao što uvek kažem ona nas uvek drži u korak da budemo konkurenti za titulu. Tako razmišljamo i tako se spremamo posle ove reprezentativne pauze, igrači su se vratili sa utakmica svojih reprezentacija i danas je prvi zajednički trening, što je malo hendikep za nas - istakao je Stanojević, ali je potom naglasio da su se svi vratili zdravi sa ovih pauza.

- Generalno su se u dobrom stanju vratili, neki su odigrali 3 utakmice, neki nešto manje... U svakom slučaju u dobrom su stanju sto se tiče povreda, samo ne znam da li će biti fizički spremni, to ne mogu da znam još...

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Nova pojačanja Menig i Miletić

Trener Stanojević je dobio i pojačanja u svom klubu tokom ove pauze, pošto su u redove Partizana pristigli i nekadašnji fudbaler ovog kluba Nemanja Miletić, kao i krilo iz Holandije - Kvinsi Menig.

O njima, trener "crno-belih" je imao samo reči hvale.

- Miletić je već dobro poznat svima, njega vidim na poziciji štopera, s obzirom na to da imamo tri štopera i mladog Đorđevića, potreban nam je neko ko će biti u ozbiljnoj rotaciji. Trenutno nije u ritmu jer nije odigrao takmičarsku utakmicu 3 i po meseca, ali polako ulazi u ritam i nećemo žuriti, hoćemo da se dobro spremi da bi na pravi način mogao da odradi ono što od njega očekujemo - rekao je Stanojević, a onda je posvetio pažnju i Kvinsiju Menigu.

- Menig je došao kao igrač kog smo želeli, profil igrača baš kakvog smo hteli od početka roka, može da igra na oba boka, a takođe pokriva i mesto napadača. Ima individualne karakterisktike i lako može da rešava 1 na 1, dolazi iz jedne jake lige, fizički je spreman i biće u konkunreciji za Kragujevac, ne znam koliko ćemo ga koristiti, ali biće tu.

Kvinsi Menig Foto: Telegraf

"Drago mi je što sad svi klubovi imaju respekt prema Partizanu, ali sve osim pobede je neuspeh"

Stanojević nije hteo da olako upiše tri boda u svoj "tefter", jer kako on kaže, svaka utakmica je poprilično važna u ovoj sezoni i svaka može da bude "kobna" u borbi za titulu.

- Znate moj način razmišljanja, nama je svaka utakmica "eliminaciona", igramo protiv protivnika koji je nov u ligi, ko ima tradiciju. Ne razmišljam o četvrtku, ništa ne znači ako ne budemo sutra pravi i ako ne nastavimo niz. Pripremam utakmicu kao najvažniju u narednom ciklusu - ističe Stanojević.

- Mi stvarno igramo svaku utakmicu i protivnih hteo ili ne hteo, mora da ima respekt prema nama. Obazrivi smo uvek, znate i sami koliko je teško svaku utakmicu pobediti, a tako se i ponašamo, kao da nije baš lako, ali jasno je svima da smo favoriti i da moramo da pobedimo, jer sve osim pobede je neuspeh.

- Važno je da kad igrate derbi da budete u situaciji da ne dozvolite protivniku da se odlepi. Partizan nije dugo u toj situaciji bio, ne pamtim kad je derbi bio a da su ekipe izjednačene... Još je početak, ali s druge strane, želja mi je da sve tri pobede imam - zaključio je Stanojević.

Video: Stanojević: Ispunjeni smo, dajemo dosta golova svaku utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA