≫ 

Bajern zgromio Lajpcig u "derbiju" kola, Leverkuzen i Dortmund odigrali najluđu utakmicu u sezoni

Bavarci nemilosrdni protiv posrnulog kluba sa istoka Nemačke

  • 0

Trebalo je da bude derbi, ali umesto toga pokazna vežba jačine šampiona Nemačke. Bajern je ubedljivo projurio kroz Lajpcig gde je slavio sa 4:1 i još više gurnuo jednog od favorita ka dnu tabele posle lošeg starta sezone.

Goleadu na Red Bul areni otvorio je najbolji strelac Bundeslige Robert Levandovski i to sa bele tačke u 12. minutu posle igranja rukom Kampla. Bajern je dominirao u prvih 45 minuta, ali nije stvorio prave šanse sve do starta drugog poluvremena kada je prelomio meč.

Prvo je Džamal Musijala posle sjajne akcije i asistencije Alfonsa Dejvisa povisio na 2:0 u 47. minutu, a potom je mladi Nemac asistrao Saneu za 3:0 u 54.

Lajpcig se vratio u život lepim golom Laimera u 58. ali nije imao snage da se ozbiljnije "pobije" sa očito snažnijim rivalom.

Julijan Nagelsman je već u 59. minutu izveo iz igre Levandovskog, potom i ostale nosioce igre kako bi ih odmorio za meč sa Barselonom u Ligi šampiona, a tačku na trijumf Bavaraca stavio je Erik Makim Čupo Moting u 92. minutu.

Bajern je na tabeli posle ovog kola drugi sa dva boda manje u odnosu na lidera Volfzburg koji je slavio kao gost sa 2:0 protiv Grijter Firta.

Najbolju utakmicu ove subote u Bundesligi odigrali su Bajer Leverkuzen i Borusija iz Dortmunda, a meč je završen trijumfom gostiju od 4:3 posle sjajniog preokreta u drugom poluvremenu.

"Farmaceuti" su vodili na poluvremenu sa 2:1 golovima Virca i Šika, ali su u drugom delu Brant, Haland i Gerero doneli potpuni preokret i treći trijumf "Milionerima" u sezoni.

Sve golove sa ovog sjajnog meča pogledajte na snimku ispod.

Bundesliga, 4. kolo

Subota

Leverkuzen - Dortmund 3:4 (2:1)

Frajburg - Keln 1:1 (0:1)

Grojter Firt - Volfzburg 0:2 (0:1)

Hofenhajm - Majnc 0:2 (0:1)

Union Berlin - Augzburg 0:0

RB Lajpcig - Bajern 1:4 (0:1)

Nedelja

Ajntraht - Štutgart 15.30

Bohum - Herta 17.30

B. Menhengladbah - Arminija Bilefeld 19.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA