Dragan Mladenović o Bragi: "Zvezdi neće biti lako, ali dobro je što će imati podršku navijača"

Prvi duel Crvene zvezde u evropskom takmičenju ove godine će biti protiv ekipe iz prvog šešira

  • 0
Dragan Mladenovic, FK Crvena zvezda, fk braga Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju novu sezonu u Ligi Evrope, a prvu utakmicu će igrati na svom stadionu protiv portugalske Brage. Kako je rekao direktor omladinske škole Crvene zvezde, Dragan Mladenović, ovo neće biti nimalo lak duel za "crveno-bele".

Braga se uvek kotira visoko u portugalskom fudbalu, ali iako to nije baš blizu šampionske trke, oni su veoma neugodan rival, a upravo o tome je govorio i Dragan Mladenović.

- Reč je o snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope. Trenutno igraju brz, napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi. Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na Marakani, jer će Zvezda imati podršku navijača - rekao je Mladenović za klupski sajt.

Prošlo je 16 godina otkako se Zvezda prvi put susrela sa Bragom, a Mladenović je bio jedan od glavnih aktera tog dvomeča posle koga su se crveno-beli plasirali u tadašnji Kup UEFA.

- Braga je i tada imali jako dobru ekipu. Postojao je plan da ne primimo gol u Beogradu pošto je i dalje važilo pravilo gola u gostima, tako da nam je odgovarao nerešen rezultat i znali smo da ako uspemo da postignemo gol u gostima imamo šanse za prolaz dalje.

- Upravo taj plan se ispostavio kao dobar u tom trenutku, Valter Zenga je to odlično zamislio i bukvalno se tako desilo. Bili smo oslabljeni zbog suspenzije Nikole Žigića, ali nam je više značilo što je igrao u revanšu - prisetio se Mladenović.

Milan Purovic, FK Crvena zvezda, fk braga Foto: MN Press

Prema njuegovim rečima, tadašnji Zvezdin tim krasila dobra atmosfera i pobednički duh.

- Ostavili smo dobar utisak u Evropi, na nekim mečevima nas je recimo pogledala sreća, a sa druge strane na nekim nije, recimo protiv Bazela i Strazbura. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni u Evropi, utakmica protiv Rome je svedok tome.

-Postojao je drugačiji sistem takmičenja, igrala se po jedna utakmica u grupnoj fazi. Imali smo loš žreb gde su nam dolazili Roma i Bazel, a gostovali smo Tromsu i Strazburu. Bilo bi bolje da je bilo obrnuto. Očekuje nas teška utakmica protiv Brage u četvrtak, ali Zvezda je pokazala da može da igra sa najjačima. Sada kao navijač i neko ko radi u Zvezdi očekujem da moj klub pobedi - zaključio je Mladenović.

Podsetimo, meč između Zvezde i Brage je na programu u četvrtak, 16. septembra, s početkom od 18 časova i 45 minuta.

Video: Dejan Stanković je zauvek Zvezdino dete: Kažu Delije na trenerov važan dan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA