≫ 

Katai o Bragi, derbiju, navijačima: Ne zanimaju me komentari sa mreža, samo ono što čujem sa tribina

Prva zvezda tima sa Marakane u intervjuu za Telegraf osvrnuo se na predstojeći prelomni momenat sezone za Crvenu zvezdu

  • 11
Aleksandar Katai, Delije Foto ilustracija: Telegraf/MN Press

Kada igra Aleksandar Katai, igra i Crvena zvezda! To je najbolje moglo da se vidi od starta sezone, kada se popularnom "Magiku" bilo potrebno da uđe u formu, što se odrazilo i na rezultate na nekoliko utakmica. Međutim, nakon manje krize, prva zvezda ekipe sa Marakane ponovo igra u sjajnoj formi i na poslednjih pet utakmica tresao je mrežu rivala.

Pred jedan od prelomnih momenata crveno-belih u jesenjoj polusezoni, gde dočekuju najtežeg rivala u grupi Lige Evrope, a potom za tri dana imaju 165. večiti derbi, koji može da odredi dalji tok prvenstva, razgovarali smo upravo sa Kataijem, kako bismo dobili bližu sliku onoga kako na Marakani razmišljaju pred ova dva bitna meča.

  • Utisak je da ste ušli u sjajnu formu u najboljem mogućem trenutku kada se možda i "lomi sezona". Da li ste golove na svakoj od poslednjih pet utakmica, od čega dva na poslednjoj. Koliko vam to znači na polju samopuzdanja pred Bragu?

- Za svakog igrača je vrlo važno da postiže golove, pa naravno i za mene, međutim, možda to zvuči kao floskula, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje, a moj doprinos tome su u ovom slučaju golovi i zbog toga mi je posebno drago. Čekaju nas dva veoma važna meča u četiri dana i u tom smislu mi pogoci mnogo znače i drago mi je što su počeli da dolaze baš sada. Poznato je da na početku sezone nije bilo onako kako smo zamislili, ali sada, možda i u najvažnijem trenutku, su stvari došle na svoje mesto.

  • Smatrate li da je ovo najvažniji momenat sezone, jer dolazi meč na Marakani protiv najtežeg rivala u grupi Lige Evrope, a već u nedelju sledi večiti derbi, koji može da odredi i dalji tok prvenstva?

- Upravo tako. U četiri dana imamo verovatno i dva najteža duela ove jeseni. Svi znaju koliko je derbi važan, ali možda svima nije jasno koliko je duel sa Bragom bitan. Reč je o favoritu u našoj grupu i ako ostvarimo pozitivan rezultat, može mnogo toga da nam se promeni u nastavku takmičenja Lige Evrope i da budemo korak bliže prezimljavanju, kao prošle godine.

  • Imate li uopšte vremena da razmišljate o Partizanu ili su sve misli usmerene na Bragu?

- O večitom rivalu razmišljamo u kontekstu toga da su nam dva važna meča u četiri dana. U svlačionici samo razgovaramo o Bragi i o tom duelu, kako bi ostvarili rezultat koji bi zadovoljio nas i naše navijače. Protivnik je izuzetno iskusan u evropskim takmičenjima i svesni smo toga. Reč je o ekipi koja je, bez razloga, potcenjena u našoj javnosti, a ima puno kvaliteta i verujem da će to pokazati i u portugalskoj ligi.

  • Koliko vam znači podrška navijača na stadionu, deluje da su ujedinjeni u podršci posle serije dobrih rezultata, nakon što je bilo i manjih problema i kritika prema pojedinim igračima, posebno nakon Šerifa na društvenim mrežama?

- Ne obaziremo se na pisanja o društvenim mrežama, zanima nas ono što čujemo i vidimo kad izađemo na stadion, a tu svi dišemo kao jedno. Protiv Proletera je bilo 19 hiljada ljudi koji su navijali za nas i sjajnu podršku imamo na svakom meču. Hvala svim Zvezdašima što nas podržavaju i važno je da to urade i u četvrtak, jer je protivnik jači od onog što se misli.

"Tim Brage vredi preko 100 miliona evra, budžet im je 60 miliona, oni su favorit grupe"

  • Šta će biti ključ za uspeh protiv Brage i da li javnost možda i potcenjuje ovaj tim, koji je veoma jak i ima ozbiljan budžet?

- Čuo sam negde da je Bragin tim procenjen na preko 100 miliona evra i da imaju budžet 60 miliona godišnje što vam dovoljno govori o svemu. Mislim da je timska igra i podrška sa tribina nešto što može da prelomi u našu korist. Kada svi funkcionišemo po dogovoru, onda i najjači protivnici mogu da budu u problemu, a verujem da će slično biti i na ovoj utakmici, jer želimo da nastavimo da donosimo radost našim navijačima.

  • Kladionice Zvezdu gledaju kao blagog favorita, imate li vi osećaj da ste favoriti i da li imate pritisak pred ovaj meč?

- Braga je favorit u grupi. Verujem da nas gledaju kao favorite u tom meču zbog snage Marakane, ali Braga je iskusna ekipa koja zna da igra na rezultat i u tom smislu ne možemo da preuzmemo ulogu favorita.

Fudbal Sporting Clube de Braga hosted this night Sporting Clube de Portugal Foto: Profimedia/Zuma Press/GonçAlo Delgado
  • Možete li da nam opišete kako izgleda vaš dan pred neku od bitnih utakmica, koliko mislite na meč nakon treninga i sastanka ekipe, ili skrećete misli od fudbala i opuštate se na neki drugi način?

- Kao što znate, dan pred meč provodimo posvećeni utakmici. Dolazimo na stadion ranije, potom imamo trening i taktičku pripremu za meč, a posle toga odlazimo u karantin. U tom smislu - sve je podređeno utakmici i nemamo puno vremena za bilo kakvu drugu vrstu opuštanja.

  • Kako vam deluje najnovije pojačanje Rišairo Živković, koliko ste stigli da se uigrate u dosadašnjem periodu, verujete li da ćete imati dobru saradnju u napadu?

- Rišairo je došao u reprezentativnoj pauzi, pa smo imali vremena da se uigravamo. Još je rano da pričamo o uigranosti, ali jasno je da je reč o kvalitetnom igraču i verujem da će to dokazati i na samom terenu, a ne sumnjam u našu odličnu saradnju.

  • Ako nastavite sa ovakvom formom i serijom golova, posebno nakon ove serije teških mečeva, smatrate li da možete da zaslužite poziv za povratak u reprezentaciju Srbije?

- O pozivu u reprezentaciju se uvek razmišlja, a tako je i u mom slučaju i veoma ću se obradovati ako do istog dođe.

Evropski klasik večeras (21.00) večeras na Enfildu - Lliverpul dočekuje Milan, a kako su Rosoneri daleko od starog sjaja, domaćin je veliki favorit - kvota na keca je 1,47, na iks 4,50, a na dvojku čak 8,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Milan.

Video: Katai drugi put u metu, Zvezda vodi sa 3:0

Video: Zvezda već vodi u Klužu, sudija pokazao na belu tačku: Katai siguran sa penala za 1:0

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    15. septembar 2021 | 11:35

    Ziv i zdrav bio majstore fudbala!!! 🔴⚪🔴⚪💪💪

  • Rode

    15. septembar 2021 | 11:44

    Magika zovite u reprezentaciju, decko je ozbiljan igrac.

  • Pa

    15. septembar 2021 | 11:45

    Malo si mi poceo Gobeljinim stopama npr promasis zicer sa metar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA