Stanojević posle pobede na Kipru: Najzreliji evropski meč ove sezone

Kontrolisali smo dešavanja u svakom momentu i to je ono što me posebno raduje, kaže trener crno-belih

  • 2
Aleksandar Stanojevic, fk partizan

Printskrin: Telegraf

Premijera Partizana u grupnoj fazi Lige konferencija i uspeh (2:0) doneli su tri važna boda u borbi za evropsko proleće protiv direktnog konkurenta Anortozisa, samouzdanje pred nedeljni večiti derbi sa Crvenom zvezdom, ali i 500.000 evra, koliko vredi pobeda u pomenutom takmičenju. Sve u svemu, uspešan "izlet" tima Aleksandra Stanojevića na Kipru, koji će bodovima značajno doprineti i koeficijentu srpskog fudbala...

- Mogu da budem zadovoljan, pobeda na strani i to smo pobedili smo na Kipru, što nije lako već dugo godina za naše timove. Smatram da smo kontrolisali utakmicu, bili bolji rival i nadamo se samo da Rikardova povreda nije ozbiljna, a ostalo je sve bilo super za nas na gostovanju - kaže Aleksandar Stanojević.

Prekinuli ste lošu tradiciju, ali žalite li za ubedljivijim trijumfom?

- Mogli smo da dobijemo ubedljivije, ali ovo je ipak evropski meč, pa nemam pravo da žalim za prilikama, jer je uspeh i bodovi najvažniji

Smatrate li da ste korak bliže evropskom proleću posle pobede nad direktnim konkurentom?

- Da li je direktan konkurent ili nije, to ćemo još videti. Možda sam se malo loše izrazio pre meča...Grupa je izjednačena, Gent je pobedio, videćemo šta će biti dalje. Svako nam je direktan konkurent, tako smo se i postavili i tako ćemo razmišljati u svakoj narednoj utakmici.

Da li je timu ostalo svežine za večiti derbi?

- Da ne pričamo sada o derbiju, ima vremena.

Nekako je delovalo da Partizan rutinski rešava meč, da li je ovo najzrelija utakmica u Evropi ove sezone?

- Igrali smo da u svakom momentu kontrolišemo meč, sve smo se pitali na terenu. Možemo da kažemo da je najzrelija utakmica u Evropi. Možda ne najbolja, ali najzrelija svakako - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Jednu šansu može da propusti, ali drugu nikako: Gomeš iz okreta pogodio mrežu, Partizan vodi 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA