≫ 

Tri dileme Stankovića za Zvezdin sastav na derbiju: Lomi se oko bonusa, hoće li kao 2014. Lalatović?

Eraković i Stanković - dilema za trenera Zvezde?

  • 8
Dejan Stanković

Foto: Marko Jovanović

Bonus pravilo koje uslovljava klubove da u sastavu svih 90 minuta imaju igrača do 21 godine umnogome pravi probleme treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću pred 165. večiti derbi!

Da nema tog pravila, za koje je čak i Dragoislav Stepanović rekao da je suludo, pitanje je da li bi Zvezda imala takvog igrača čak i na klupi. Daleko od toga da pričamo o lošim kvalitetima igrača, već o činjenici da crveno-beli imaju i te kako jak sastav.

Ovako, Stanković će u startnih 11 morati da ubaci Strahinju Erakovića ili Marka Lazetića, dok Petar Stanić nije u konkurenciji. Otuda i ne čudi što Stanković ima tri dileme pred susret koji počinje u 18 časova.

Prva opcija je sa četvoricom pozadi, gde će Eraković igrati desnog beka, a društvo u odbrani će mu praviti Degenek, Dragović i Rodić. Naravno, na golu je Milan Borjan. Sanogo, Kanga i Ivanić su trio u veznom redu, dok će Katai, Živković i Dioni biti najistureniji.

Druga je sa petoricom pozadi, gde će Gobeljić i Rodić biti po bokovima, dok će Eraković, Degenek i Dragović biti u sredini. Sanogo, Kanga i Ivanić ostaju u sredini, Katai kao drugi napadač, dok bi Dioni (možda čak i Živković) bio najistureniji.

Treća opcija donosi možda i malo iznenađenje, jer bi na terenu bio 17-godišnji Lazetić. U tom slučaju, odbranu bi činili Gobelji - Degenek - Dragović - Rodić, Sanogo, Kanga i Ivanić bi ostali u sredini, po bokovima bi napadali Katai i Živković, a pomenuti Lazetić bio bio najistureniji.

Marko Lazetić

Marko Lazetić Foto: Marko Jovanović

Ukoliko gledamo iskustvo bonusa, ono je na strani Erakovića koji je već igrao večiti derbi. Doduše, prošle godine je bio direktan krivac za gol Stevanovića na početku susreta u Humskoj. S druge strame, Lazetić u startnih 11 znači da Stanković ne mora da menja svoj defanzivni kvartet koji je i protiv Brage pokazao da odlično funkcioniše.

Nema sumnje da bi start mladog Lazetića podsetio navijače Zvezde na 2014. godinu i odluku Nenada Lalatovića da od prvog minuta ubaci Luku Jovića - tadašnjeg debitanta na večitim derbijima.

>>> Posle mnogo godina Partizan danas (18.00) ulazi u večiti derbi kao lider Superlige. I crno i crveno-beli slavili su u Evropi u četvrtak i postoje svi uslovi za dobar fudbal. Kvota na Partizan je 2,85, na Zvezdu 2,70, na iks 3,25, a na 3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.

>>> PSŽ se obrukao na gostovanju Brižu u Ligi šampiona, odigrao je 1:1 sa Mesijem, Nejmarom i Mbapeom u napadu, a večeras (20.45) očekuje ga duel s možda i najvećim rivalom Lionom. Kvota na keca je 1,37, a na kombinazziju 1&3+ 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Lion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    19. septembar 2021 | 10:00

    Samo ne Erakovic!!!!!

  • Mane

    19. septembar 2021 | 11:22

    Ako puste Erakovica pozdravicemo se sa utakmicom. Mada fudbal nam je dno tako da ce biti jos jedan bledi derbi sa remijem ili pobedom Partizana.

  • Kakao god

    19. septembar 2021 | 10:45

    Ne mozemo ni Rodic ni Gobeljic ni Erakovic zajedno da cuvaju Rikarda !!! Daj Bože da izvucemo remi !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA