Mile Kitić u loži Humske, zagrljaj Terzića i Vučelića: 5 stvari sa derbija koje niste videli na TV-u

Telegraf vam donosi detalje sa meča Partizana i Zvezde koje kamere tokom prenosa nisu zabeležile

  • 5
Večiti derbi Foto: Marko Jovanović, MN Press

Još jedan večiti derbi je otišao u istoriju, a 165. susret Partizana i Zvezde ostaće upamćen po golovima Natha i Kataija za konačnih 1:1, po propuštenim šansama na obe strane, dobroj atmosferi na tribinama, ali i po tenziji, koja je uvek prisutna kada igraju večiti rivali, i na terenu i na tribinama.

Već ste u mnogim izveštajima Telegrafa mogli da čitate i gledate šta se sve izdešavalo na stadionu Partizana tokom 165. večitog derbija, da je bilo tenzija, čarki, prozivanja među navijačima, reakcije Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića posle golova.

Pošto ste navikli da na Telegrafu vidite i druge situacije koje ne TV kamere ne zabeleže tokom utakmice, donosimo vam još neke detalje koje smo uočili.

Pozdravi u loži

Pre utakmice su fotoreporteri zabeležili dolaske delegacije Partizana i Zvezde. Interesantno je bilo videti srdačne pozdrave pre svega Milorada Vučelića i Zvezdana Terzića, koji su u prošlosti imali narušene odnose i nisu razgovarali posle žestokog medijskog prepucavanja, ali su na kraju očigledno "zakopali ratne sekire".

Policija

Uoči derbija viđeno je mnogo sukoba na ulicama, a najžešći je bio u Južnom bulevaru, gde je došlo do okršaja Grobara i Delija. Policija je imala pune ruke posla, već tu je pohapsila tridesetak huligana, a bilo je i povređenih policajaca.

Hapšenja je bilo i na samom stadionu, kada je jedan navijač Partizana lišen slobode tako što su ga žandarmi svukli s tribine i priveli na atletskoj stazi.

Utisak mnogih na stadionu je takav da dugo više policije nije bilo na derbiju, pa su tako i pre početka meča snimljene dodatne snage koje su pojačale obezbeđenje zapadne i južne tribine.

Video: Pojačane mere sigurnosti na stadionu pred početak utakmice: Dupli kordon između Grobara i Delija

Dejan Stanković u ulozi mirotvorca

Dejan Stanković je burno proslavio gol za 1:1, kada je otrčao gotovo do kaznenog prostora, ali je na kraju meča pokazao da je veliki sportsmen. Napre je zagrlio Aleksandra Stanojevića, sa kojim je dugo pričao u prijateljskom tonu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Potom je, nakon što su izbile čarke među fudbalerima, bio prvi u razdvajanju ratobornih, pa je tako on bio zadužen za smirivanje kapitena Partizana Lazara Markovića, koga je zagrlio i odveo dalje od mesta sukoba i time uticao da ne dođe do neželjenih i ružnih scena na kraju meča.

Video: Frka među igračima Zvezde na kraju derbija

Bakljada

Obe navijačke grupe su pre meča imale koreografiju. Delije su ponovile koreografiju sa Brage, dok su Grobari koreografiju posvetili obeležavanju 20 godina grupe Vandal Bojs.

Kada je pirotehnika u pitanju, ni ona nije izostala, ali ovoga puta je ona viđena samo na severnoj tribini. Početkom drugog poluvremena Delije su obasjale severnu tribinu velikom bakljadom, koju smo zabeležili odmah ispod tribine.

Vatrogasci su imali pune ruke posla, što dokazuju i fotografije u galeriji.

Mile Kitić

Često večiti derbiji privuku i neke estradne ličnosti, a tako je bilo i na 165. večitom derbiju, gde smo u loži Humske zabeležili pevača Mileta Kitića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA