≫ 

Dr Miljko Ristić odgovorio na burne reči Stanojevića: Evo zašto je odložen meč Zvezda - Voždovac

Profesor Ristić u razgovoru za Telegraf otkriva da svaki klub ima pravo da odloži meč ukoliko postoje zvanična uverenja lekara iz državnih medicinskih ustanova za najmanje šest igrača

Stanojević i Miljko Ristić

Foto: Marko Jovanović, Marko Todorović

Ozbiljan haos nastao je nakon zahteva Crvene zvezde da se odloži meč protiv Voždovca zbog stomačnog virusa koji je pokosio nekoliko prvotimaca, na čelu sa kapitenom Milanom Borjanom.

Burno je na konferenciji za medije reagovao trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je takav zahtev označio kao skandalozan, a potkačio je između redova i prof. dr Miljka Ristića, koji je predsednik Medicinske komisije FSS, a ujedno i član uprave Crvene zvezde.

Telegraf je kontaktirao profesora Miljka Ristića, kako bi nam objasnio koji su kriterijumi za odlaganje utakmica ukoliko klubovi podnesu takav zahtev.

Predsednik Medicinske komisije objasnio je za Telegraf da svaki klub ima pravo da odloži utakmicu, ukoliko postoji šest lekarskih uverenja ponaosob za svakog igrača.

- Samim tim se stiču uslovi da se utakmica odloži. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju... Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisana, već se piše ponaosob za svakog igrača.

- Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice is a faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove.

Na naše pitanje da li je on doneo odluku da se utakmica odloži, profesor Ristić kaže:

- Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić, u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medidcinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština - zaključio je profesor Miljko Ristić u razgovoru za Telegraf.

Pogledajte i konferenciju Stanojevića koja je izazvala buru u srpskom fudbalu:

Video: Vi Srbi, vi ste ludaci, unikatni: Administrator Instagram stranice 433 za Telegraf

(Ljubinka Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Nbg

    22. septembar 2021 | 17:21

    Dakle, clan Upravnog odbora Zvezde odlucuje o tome da li treba Zvezdi odloziti utakmicu,i to kroz razgovor sa Jocom Surbatovicem, covekom koji je nekada bio na sipci na Severu. A da ne pricam o tome koliko je Zvezdi kao klubu teskoda nadje doktora u celom Beogradu koji ce napisati, da,igrac ima stomavni virus. Samo u zemlji Srbiji. Nas fudbal treba ugasiti.

  • Vlada

    22. septembar 2021 | 17:47

    Navijac sam Zvezde ali da se zbog proliva par igraca odlozi utakmica,nema smisla.Pa Zvezda ima 30 prijavljenih igraca,a treba fa igraju protiv Vozdovca a ne Intera.Cenim da ce za sledece kolo LE svi "naprasno" ozdraviti.U pravu je trener Partizana sto skace do plafona.

  • Zvezdas

    22. septembar 2021 | 17:21

    Nije Stanojevic sumnjao u lekarske papire, vec je rekao da za Zvezdu kao i za Partizan to ne moze biti razlog za odlaganje utakmice,pored toliko igraca u rosteru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA